Natuurbeheer

energie zonnepanelen zonneenergie

Opinie Geesje Rotgers

De opkomst van biodiverse zonneparken

Ik voorspel dat natuurorganisaties de grootschalige aanleg van zonneparken op boerenland gaan promoten.
6 September 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Analyse CNV

Krimp veestapel kost ruim 30.000 mensen hun baan

De krimp van de Nederlandse veestapel kan 33.000 mensen die werken in de landbouw en agribusiness hun baan kosten. Dat betreft veel werknemers in dunbevolkte regio's met weinig perspectief op een andere baan, heeft CNV geanalyseerd. De vakbond oppert dat getroffen werknemers onder meer kunnen worden omgeschoold naar natuur- en landschapsbeheerder.
15 Juli 2021
natuur Natuurbeheer

Opinie Geesje Rotgers

Overheid weegt grootste stikstofbron niet mee

Natuur krijgt stikstof aangevoerd vanuit de lucht (afkomstig vanuit landbouw, industrie, logistiek). De omvang van deze bron wordt tot op de gram becijferd, elk jaar opnieuw. Maar natuur krijgt óók stikstof aangevoerd vanuit de eigen bodemvoorraad. Dit is nog wel de grootste stikstofbron, die niet wordt gekwantificeerd en meegewogen in het stikstofbeleid
12 Juni 2021
bedelen

Opinie Jaap Majoor

Deze boer moest leven op donaties van bezoekers

Onze boerderij, met Yvon Jaspers. Ik mag deze uitzendingen graag zien. Eindelijk een programma op de televisie, die niet tegen de boeren gericht is. 
29 Maart 2021
koeien natuur

Nieuws Stichting Agrifacts

'Aerius tovert er 15.000 ha stikstofgevoelige natuur bij'

Rekenmodel Aerius ziet volgens een analyse van Stichting Agrifacts (Staf) ten onrechte ruim 15.000 hectare aan voor stikstofgevoelige natuur, waaronder landbouwgrond en woonwijken. Dit komt bovenop de stikstofgevoelige natuur die de afgelopen jaren werd bijgetekend in Natura 2000-gebieden.
12 Maart 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Agrarisch natuurbeheer voor veehouders

In de moderne Nederlandse landbouw kunnen we niet om agrarisch natuurbeheer heen. Agrarisch ondernemers leven van en met de natuur, maar moeten dat meer dan ooit zichtbaar maken aan de omgeving. Dat vraagt om praktische toepassingen van agrarisch natuurbeheer.
11 Maart 2021
stikstof natuur

Opinie Geesje Rotgers

Waar is onderbouwing van natuurkaart voor stikstof?

Het huidige stikstofbeleid van het kabinet drijft in feite op de natuurkaart in rekenmodel Aerius. Waar stikstofgevoelige natuur staat ingetekend op die kaart, daar wordt de omgeving qua stikstofuitstoot aan banden gelegd. Maar hoe logisch is die kaart in elkaar gezet? Tijd om de proef op de som te nemen.
5 Februari 2021
natuur Gelderland

Opinie Geesje Rotgers

Boeren plots 'piekbelaster' door bijgetekende natuur

Met de wijze waarop de provincie Gelderland natuur intekent op haar gebiedskaarten, is wat mis. De grootste misser is dat niemand die kaarten kan inzien. Waarom zijn die natuurkaarten niet gewoon beschikbaar in een gangbaar format, zodat iedereen met een huis-, tuin- en keukencomputer die kan controleren?
19 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief