Nederlandse Akkerbouw Vakbond

aardappelen

Inside Aardappelen

NAV zoekt alternatieve aardappelafzet

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) tracht met haar leden alternatieve afzetkanalen voor hun consumptieaardappelen te zoeken. Bijvoorbeeld door directe verkoop in steden. In een ledenpeiling blijkt dat 82% van de deelnemers financiële schade verwacht door de coronacrisis.
23 Maart 2020

BB TV Keimpe van der Heide

'POC werkt niet tegen, maar met de fritesfabriek'

Maandag 2 maart vindt de oprichtingsbijeenkomst van de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) plaats. Voortrekker Keimpe van der Heide legt uit dat de PO niet tegen maar juist met de fritesfabrieken op wil trekken.
27 Februari 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

POC wil 20.000 hectare aardappelen verenigen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) hebben de ambitie om voor oogstjaar 2021 zo'n 20% tot 30% van het Nederlandse consumptieaardappelareaal te verenigen. De NAV gaf 7 januari tekst en uitleg over de van de Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC).
8 Januari 2020
aardappelen aardappelperceel

Nieuws Aardappel

'Lagere contractprijs voor aardappelen absurd'

De lagere contractprijs voor aardappelen die een Belgische verwerker voor oogst 2020 aanbiedt, noemt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Producenten Organisatie Aardappelen (POC) 'licht absurd en door telers niet serieus te nemen'. De organisaties wijzen erop dat de kostprijs van de aardappelteelt stijgt. 'En de contractprijzen moeten mee.'
7 Januari 2020
canada

Nieuws Boerenprotest

Boeren en GroenLinks slaan handen ineen over CETA

De groeiende populariteit van agrarische thema's levert, door de boerenprotesten, deels steun op vanuit onverwachte hoek. GroenLinks kondigt een pact aan met de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) om het vrijhandelsverdrag CETA met Canada tegen te houden.
13 Oktober 2019
Boerenbusiness

Nieuws Aardappelen

NAV gestart met oprichten Producenten Organisatie

De Nederlanse Akkerbouw Vakbond (NAV) heeft besloten een Producenten Organisatie op te richten. De erkenning voor de producentenvereniging wordt aangevraagd bij het ministerie. De NAV roept op tot aansluiting van telers.
7 Oktober 2019
rechtspraak rechtzaak

Interview Maria Litjens

Aardappeltelers mogen meer marktmacht creëren

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond praat over het oprichten van een producentenorganisatie (PO) voor aardappeltelers. Maar is dat wettelijk gezien wel mogelijk op een schaal die ook daadwerkelijk invloed heeft? Boerenbusiness vraagt het aan Maria Litjens, die zelfstandig juridisch landbouwkundig consultant is.
9 Juli 2019
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

NAV wil aardappeltelers opnieuw bundelen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) hoopt middels het oprichten van een producentenorganisatie betere contractvoorwaarden af te kunnen dwingen voor de telers van fritesaardappelen. Het onderzoekt al langer de mogelijkheden om een producentenorganisatie op te richten voor de sector. Daarin zet het nu een volgende stap, zo schrijft het.
3 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox