Nordzucker

suikerbieten

Nieuws Suiker

Nordzucker op weg naar einde van bietencampagne

De laatste loodjes in de bietencampagne van Nordzucker zijn aangebroken. Vlak voor het einde van afgelopen jaar werd de campagne in Litouwen en Finland afgerond. Medio januari waren Polen en Slowakije aan de beurt en in Duitsland werden de laatste bieten afgelopen week verwerkt. De campagnes in Zweden en Denemarken eindigen binnen afzienbare tijd ook. De resultaten zijn bovengemiddeld goed.
2 Februari 2022
suiker

Nieuws Suiker

Duitse suikerfabrieken verwachten betere tijden

De twee grootste suikerfabrikanten van Europa kondigen betere tijden aan. Ondanks de impact van de coronacrisis en de spanningen rond vraag en aanbod wereldwijd, ziet zowel Südzucker als Nordzücker het resultaat in de eerste helft van 2020/2021 stijgen.
8 Oktober 2020
suiker euro

Nieuws Suiker

Beter resultaat Nordzucker in onzekere tijd

Het Duitse Nordzucker heeft 2019/2020 met een beter resultaat afgesloten dan verwacht. Het bedrijfsverlies van de op 1 na grootste suikerfabriek van Europa was aanzienlijk lager dan vorig jaar. Ondanks de coronacrisis verwacht het bedrijf deze lijn door te zetten.
27 Mei 2020
suiker euro

Nieuws Suiker

Nordzucker zet voet aan grond in Australië

Het Duitse Nordzucker, de op 1 na grootste suikerfabriek van Europa, neemt 70% van de aandelen van Mackay Sugar over. Daarmee wordt niet alleen de Australische markt geopend, maar krijgt Nordzucker tevens toegang tot de groeimarkt van Zuidoost-Azië.
1 Augustus 2019
suiker euro

Nieuws Suiker

Nordzucker ziet op lange termijn betere suikerprijs

Nordzucker ziet op de middellange termijn prijsherstel op de suikermarkt. Het Duitse suikerconcern verwacht, net zoals Cosun, dat de vraag naar suiker de komende jaren stijgt. Dat meldt het bij de presentatie van de jaarcijfers over boekjaar 2018/2019, dat het concern moest afsluiten met een verlies €36 miljoen.
24 Mei 2019
suiker Cosun

Nieuws Suiker

Nordzucker wil groeien op wereldwijde suikermarkt

Nordzucker, de op 1 na grootste suikerfabriek van Europa, wil het Australische Mackay Sugar overnemen. Het bedrijf hoopt hiermee te groeien op de wereldmarkt, omdat het in Europa geen groeimogelijkheden meer ziet.
27 November 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox