Shutterstock

Nieuws Suiker

Nordzucker zet voet aan grond in Australië

1 Augustus 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

Het Duitse Nordzucker, de op 1 na grootste suikerfabriek van Europa, neemt 70% van de aandelen van Mackay Sugar over. Daarmee wordt niet alleen de Australische markt geopend, maar krijgt Nordzucker tevens toegang tot de groeimarkt van Zuidoost-Azië.

Vanwege de beperkte groeimogelijkheden in Europa kondigde Nordzucker eind 2018 al aan te willen groeien op de wereldmarkt. In februari werd er een overeenkomst getekend met Mackay Sugar Limited (MSL) om 70% van het aandelenkapitaal te verwerven. De voorwaarde was de verkoop van de niet-winstgevende suikerfabriek in Mossman. Maandag 29 juli hebben de aandeelhouders van MSL met een meerderheid voor de transactie gestemd.

Productiecapaciteit vergroten
Nordzucker investeert in de 3 fabrieken Marian, Farleigh en Racecourse, welke allemaal in de directe omgeving van Mackay liggen. Het doel is om de beschikbaarheid van fabrieken met een jaarlijkse productiecapaciteit van ongeveer 700.000 ton suiker aanzienlijk te vergroten.

Lars Gorissen, de CEO van Nordzucker, is ervan overtuigd dat MSL op de middellange termijn een positieve bijdrage gaat leveren aan de winst in de Nordzucker Group. "Dankzij de kostenstructuur is de productie van rietsuiker zelfs bij lage suikerprijzen winstgevend en is de infrastructuur in de regio Mackay optimaal. Naast de stabiele Australische suikermarkt, openen we met MSL ook 's werelds grootste groeimarkt in Zuidoost-Azië."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Theo 1 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10883464/nordzucker-zet-voet-aan-grond-in-australi]Nordzucker zet voet aan grond in Australië[/url]
Moet de op 1 na grootste 'suikerfabriek' niet de op 1 na grootste 'suikerproducent van Europa zijn??
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden