NVWA

Nico Bouwman

Interview Nico Bouwman

Schouten moet doorkomen met kalvergatecompensatie

Inmiddels sleept het al een tijd voort: de zogenoemde kalvergate. Nu, ruim 2,5 jaar later, heeft minister Schouten nog altijd geen oplossing geboden voor de onterecht getroffen veehouders. Advocaat Nico Bouwman vindt daar wat van en deelt graag zijn ervaring. Een oproep aan minister Schouten.
30 Oktober 2020
Boerenbusiness Coronavirus

Achtergrond Coronacrisis

Het is bijna code rood op de vleesmarkt

In deze chaotische tijden worden slachterijen maximaal getest op hun flexibiliteit. De afzet richting de foodservice ligt vanwege de lockdowns in veel landen compleet op zijn gat, terwijl supermarkten ineens veel meer volume vragen. Richard de Mooij, secretaris bij de Centrale Organisatie van de Vleessector (COV), spreekt van 'code oranje'.
31 Maart 2020
rob de lint

Nieuws NVWA

Inspecteur-generaal NVWA stapt op

De hoogste ambtenaar van de NVWA, inspecteur generaal Rob van Lint heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laten weten per 1 mei 2020 terug te treden. De ondernemingsraad heeft onvoldoende vertrouwen in hem.
11 Maart 2020
slachterij varkens - agri

Nieuws Vleessector

Schouten vindt dat slachtlijn te snel draait

De productiesnelheid in Nederlandse slachterijen moet omlaag, vindt landbouwminster Carola Schouten. Nu kunnen medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet goed toezicht houden.
31 Januari 2020
aardappelen pootgoed

Nieuws Pootgoed

Bruinrot gevonden bij Friese pootgoedteler

Er is bruinrot vastgesteld in een partij pootaardappelen bij een pootgoedteler in Friesland. Het gaat om een besmetting in het ras Taurus van HZPC. Dat schrijft De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
5 December 2019
pootgoed

Nieuws Pootgoedfraude

NVWA niet bekritiseerd bij pootgoedfraude

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) erkent dat de samenwerking tussen de NAK en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beter kan. Tijdens de grootschalige pootgoedfraude, die dit voorjaar aan het licht kwam, is volgens haar adequaat gehandeld.
19 November 2019
rundvlees varkensvlees

Nieuws Runderslachtingen

NVWA-medewerkers uiten kritiek op mobiel slachthuis

Verschillende medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben forse kritiek geuit op mobiele slachthuizen. In Noord-Nederland loopt sinds 2019 een proef waarbij veehouders hun gewonde en kreupele koeien bij huis kunnen laten slachten, maar deze oplossing schiet volgens de toezichthouder haar doel voorbij.
24 September 2019
mais

Nieuws Onderzaai

Autoriteiten coulant met deadline vanggewas

Maïstelers die de onderzaai zagen mislukken, mogen ook na 1 oktober opnieuw een vanggewas inzaaien. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft dat samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besloten.
20 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden