Onkruidbestrijding

Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Het startpunt voor bestrijding Phytophthora

Als teler investeert u in uw gewas vanaf het moment van poten tot de oogst en zelfs nog daarna als het om bewaring gaat. Alle inspanningen die u doet om uw aardappelgewas optimaal te laten groeien en te beschermen, moeten resulteren in een hoge opbrengst met een uitstekende kwaliteit.
26 Maart 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer CropScience

'Onkruidbestrijding in bieten meer op gevoel'

'Om een fatsoenlijk saldo uit de bietenteelt te halen móeten de opbrengsten goed zijn’’, zegt Albert-Jan Hazelaar uit ’t Haantje (Dr.). Een geslaagde onkruidbestrijding is dus niet alleen wenselijk, maar zelfs noodzakelijk.
2 Februari 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

Peen kan ondersteuning Serenade prima gebruiken

'De peenteelt is bepaald niet dik gezaaid hier in de Friese en Groningse kuststreek. Er zijn een stuk of tien, vijftien telers die er vaak al in de jaren '90 mee zijn begonnen. Zij hebben het in de vingers, vinden het een mooie teelt, hebben de benodigde machines en kunnen de peen vaak ook opslaan. Dat zijn de blijvers; veel meer komen er niet bij.''
24 Augustus 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

‘Groenbemester goed voor bodem én uitstraling’

Op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee runt Hans Voogd zijn akkerbouwbedrijf. Om zijn bodem gezond te houden zijn groenbemesters een volwaardig onderdeel van het bouwplan.
28 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour week 23

Wel of niet schoffelen in de zaaiuien?

Nu de gewassen gewend zijn aan de hogere temperaturen, hebben de zaaiuien de groei flink te pakken. Om de groei te bevorderen kan er geschoffeld. Wat zijn de voor en nadelen van schoffelen?
10 Juni 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Maïs- Week 23

Maïspercelen kleuren groen van het onkruid

Met het warme weer in het verschiet kan het maïsplantje goed bijtrekken. De grond is vochtig en er zijn genoeg nutriënten beschikbaar. Het maïsplantje is alleen niet het enige wat snel groeit, de maïspercelen kleuren namelijk groen van het onkruid. 
8 Juni 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: Onkruidbestrijding maïs

Na een lange koude periode heeft de mais nu eindelijk de temperatuur die hij nodig heeft om goed te groeien. Ruwvoerspecialist Antoon Verhoeven deelt praktische tips omtrent onkruidbestrijding, de vanggewasregels en late inzaai van mais.
4 Juni 2021
uien zaaiuien

Gewastour Uien - week 21

Onkruid in zaaiuien krijgt weinig kans

De onkruidbestrijding in zaaiuien verloopt dit jaar bijzonder goed. Bodemherbiciden doen door de grote hoeveelheid neerslag goed hun werk en dat is goed terug te zien in de percelen met zaaiuien.
28 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox