Peen

peen peenareaal

Inside Peen

Peenmarkt kabbelt door naar de seizoensfinish

De stemming van vorige week lijkt door te trekken naar deze week. De peenmarkt kabbelt rustig op dezelfde voet door naar de seizoensfinish. Hierdoor verandert er weinig aan de DCA-notering van peen. De C-peen loopt alleen nog steeds niet.
1 Mei 2020
peen peenareaal zaaien vroege peen

Inside Peen

Peenmarkt gekalmeerd, maar wat wisselvallig

De peenmarkt is na de Paasdagen afgelopen weekend weer wat gekalmeerd. De handel loopt rustig door en dit is ook terug te zien in de DCA-peennotering. Wel zit er wat wisselvalligheid in de drukte.
17 April 2020
peen peenoogst

Inside Peen

Peen is voor de handel een rotmarkt

De prijzen voor peen laten geen heftige beweging zien. De prijsrange van de peen is iets dichter bij elkaar geschoven. De marktomstandigheden laten nog geen verandering zien ten opzichte van vorige week.
13 Maart 2020
peen gele peen

Inside Akkerbouw

Uitzichtloze situatie op peenmarkt

De peenmarkt lijkt nog rustiger dan vorige week. Er vindt weinig handel plaats en de kwaliteit is nog steeds slecht. Er zijn uitschieters van betere kwaliteit met een hogere prijs. Maar er is meer aanbod van slechte partijen dan goede partijen. 
6 Maart 2020
akkerbouw peen peenareaal peenveld

Nieuws Peen

Goedkope peenteelt in Afrika risico voor export

De opkomst van lokale teelt in Afrika kan de peenexport vanuit Nederland in de toekomst bedreigen. Zo bleek vandaag (4 maart) tijdens de themadag Peen in Emmeloord, georganiseerd door Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland.
4 Maart 2020
akkerbouw peen peenareaal

Inside Peen

Wortelvlieg zet peensector op scherp

Het bestrijden van de wortelvlieg in peen is niets nieuws voor de sector. Al ruim 3 decennia wordt gewerkt aan de meest effectieve bestrijding. Het wegvallen van de zaadcoating Cruiser en de werkzame stof thiram zet telers op scherp. Tijdens de Peendag van Delphy in Nagele werd er volop over gesproken.
16 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden