Peen

mccain

Nieuws McCain

McCain investeert in productie van wortelfrites

McCain investeert fors in het bedrijf Strong Roots, gespecialiseerd in de productie van plantaardige diepvriesproducten. Met de samenwerking wil de fritesfabrikant het productportfolio uitbreiden en inspelen op de snel groeiende vraag naar gezonde en makkelijke voeding.
15 December 2021
Gewastour 2021

Nieuws Peenmanifestatie

Groene middelen en matige prijzen leven in peensector

Gewasbeschermingsmiddelen en nieuwe rassen stonden afgelopen woensdag centraal op de Nationale Peen Manifestatie in Lelystad. Dat in combinatie met de matige prijzen van peen zorgde voor discussie en vraagtekens bij de peentelers.
8 Oktober 2021
peen peenoogst

Inside Peen

Geen ramp is ook een ramp, blijkt in vroege peen

De afzet van vroege peen loopt dit jaar al van begin af aan bijzonder stroef. Het ontbreekt volgens handelaren aan vraag. Precies nu het areaal iets groter was en het weer erg groeizaam. Telers staan voor een dilemma: rooien, laten staan of onderfrezen?
30 September 2021
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

Peen kan ondersteuning Serenade prima gebruiken

'De peenteelt is bepaald niet dik gezaaid hier in de Friese en Groningse kuststreek. Er zijn een stuk of tien, vijftien telers die er vaak al in de jaren '90 mee zijn begonnen. Zij hebben het in de vingers, vinden het een mooie teelt, hebben de benodigde machines en kunnen de peen vaak ook opslaan. Dat zijn de blijvers; veel meer komen er niet bij.''
24 Augustus 2021
BASF

Aangeboden door BASF

Peen profiteert lang van effectief fungicidenschema

Sterke fungicidenschema's beschermen niet alleen het loof tijdens het groeiseizoen maar werken door tot diep in de bewaring. De middelkeuze blijkt grote invloed te hebben op zowel de opbrengst als het uitvalpercentage. Bij een demo werd dit fraai in beeld gebracht.
4 Juni 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Peen bewaren: doe het goed of doe het niet

Peen heeft geen schil of huid zoals een aardappel of ui. Het product wordt in bewaring dus niet beschermd tegen de aantasting door schimmels en bacteriën. Dat maakt bewaren van peen best wel lastig. Het vraagt om een specifieke benadering, omdat er nagenoeg geen correctiemogelijkheden achter de hand zijn om verdere aantasting te voorkomen.
5 Maart 2021
peen

Aangeboden door Bayer Cropscience

Wees alert op echte meeldauw in wortelen

De huidige weersomstandigheden zijn ideaal voor de ontwikkeling van echte meeldauw in wortelen. In tegenstelling tot de meeste andere schimmelziekten kan echte meeldauw zich met bijzonder weinig vocht toch prima ontwikkelen. De ziekte uit zich in eerste instantie als een witte waas op het blad.
31 Juli 2020
akkerbouw peen

Inside Peen

C-peen is laat in seizoen weer terug op de markt

Het einde van het peenseizoen is in zicht. De situatie op de peenmarkt is ten opzichte van vorige week stabiel gebleven. De markt voor de grovere C-peen trekt wel weer iets aan. Op welk niveau zit de DCA notering C-peen na een aantal weken zonder notering?
22 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden