Peenoogst

peen peenoogst

Inside Peen

Hoeveel invloed heeft regen gehad op peenoogst?

De handel in peen bevindt zich momenteel in rustig vaarwater en dat komt voornamelijk doordat de meeste landen druk zijn met de oogst. Hoe ver is de Europese peenoogst ondertussen gevorderd? En hoeveel invloed heeft de recente regen gehad op de planning?
5 November 2020
akkerbouw peen peenoogst

Inside Peen

'Duitse peenoogst zal rond gemiddelde liggen'

De droogte leidt niet alleen in de aardappel- en uienteelt tot problemen, ook de markt voor peen lijdt eronder. In België is het momenteel bijvoorbeeld te droog om te rooien en zijn er veel problemen met meeldauw. Hoe is de situatie op de Duitse peenmarkt?
22 September 2020
peen peenoogst

Inside Peen

Droogte leidt tot kopzorgen bij Belgische peenteler

De aanhoudende droogte leidt tot kopzorgen bij Belgische peentelers. De oogst kan vrijwel alleen doorgang vinden op de beregende percelen en de kilo's die vervolgens van het land worden gehaald, vallen behoorlijk tegen. Daarnaast loopt ook de export naar overzeese gebieden, net als in Nederland, niet lekker door.
17 September 2020
peen peenoogst

Inside Peen

Schaarste markeert start nieuw peenseizoen

Vroege peen is momenteel moeizaam te verkrijgen. Door het droge voorjaar is het gewas later dan normaal en vallen de eerste opbrengsten tegen. Het schaarse aanbod zorgt wel voor een stevige prijs.
3 Juli 2020
peen

Inside Peen

Nieuw peenseizoen: mag het een onsje meer zijn?

Het peenseizoen liep de afgelopen weken op z'n eind. Nu de restanten van de oude oogst zo goed als weggewerkt zijn, staat de eerste vroege peen in Limburg klaar om geoogst te worden. Wat zijn de perspectieven voor het nieuwe seizoen?
19 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden