Phytophthora

Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Basisplan bestrijding phytophthora overboord'

'Wat we van 2021 geleerd hebben is dat een seizoen nooit normaal verloopt. Onze plannen voor de Phytophthora-bestrijding hebben we bijvoorbeeld al heel gauw bij moeten stellen. De druk was zo hoog dat we al vroeg naar het zwaarste regime toe moesten.’’
8 April 2022
Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Het startpunt voor bestrijding Phytophthora

Als teler investeert u in uw gewas vanaf het moment van poten tot de oogst en zelfs nog daarna als het om bewaring gaat. Alle inspanningen die u doet om uw aardappelgewas optimaal te laten groeien en te beschermen, moeten resulteren in een hoge opbrengst met een uitstekende kwaliteit.
26 Maart 2022
gewasbescherming Veldspuit

Analyse Gewasbescherming

Welke middelen verdwijnen in 2022 uit de kast?

Akkerbouwers zijn inmiddels gewend dat ieder jaar cruciale gewasbeschermingsmiddelen uit de kast verdwijnen. Het jaar 2022 is geen uitzondering. Vooral de uienteelt krijgt het zwaar op het gebied van schimmel- en insecticidebestrijding. Daarbij neemt het aantal aanvullende eisen toe en stijgt de kostprijs fors. We zetten de veranderingen voor 2022 en 2023 op een rijtje.
2 December 2021
aardappelen Phytophthora ziekte aardappelziekte

Nieuws Aardappelen

Aardappel kan beter tegen phytophthora met 'vaccin'

Belgische wetenschappers claimen een doorbraak te hebben bereikt in de strijd tegen phytophthora. Een team van de Universiteit van Gent, onder leiding van professor Geert Haesaert, heeft een methode ontwikkeld om aardappelen een verhoogde weerstand te laten ontwikkelen tegen phytophthora.
16 Augustus 2021
regen

Gewastour week 30

Neerslag gewenst, maar zorgt lokaal voor overlast

Na een droge en warmere periode hebben we weer te maken met onstuimig zomerweer. Waar de gewassen vorige week nog schreeuwden om vocht, staan ze nu regionaal tot hun enkels in het water. Lokaal viel er enorm veel neerslag en telers kunnen maar weinig beginnen op het veld.
29 Juli 2021
Certis

Aangeboden door Certis

Geslaagde kiemremming begint met Crown MH

Akkerbouwer Henk van Sluijs uit Westkapelle past al jaren achtereen Crown MH toe in zijn fritesaardappelen. Hiermee legt hij de basis voor een geslaagde kiemremming tijdens bewaring. Bovendien reduceert het de aardappelopslag in volgteelten drastisch en krijgt Phytophthora minder voet aan de grond.
16 Juli 2021
aardappelen Phytophthora ziekte aardappelziekte

Inside Aardappelen

Biologische sector zet in op resistent aardappelrassen

Bionext luidt vandaag (woensdag 14 juli) de noodklok over de hoge phytophthoradruk. Veel biologische boeren moeten de aardappelen te vroeg afbranden om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Met lage opbrengsten, vaak een kwart van de normale oogst, tot gevolg. De biologische sector zet de kaarten dan ook op resistente rassen.
14 Juli 2021
aardappelen aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Matige opbrengst vroege aardappelen in Frankrijk

De oogst van vroege aardappelen in Frankrijk loopt in de eerste regio's al op het einde, terwijl in de meer noordelijke gebieden de oogst net is begonnen is. De opbrengsten lijken niet mee te vallen maar er zijn grote verschillen. Wat de telers in vrijwel heel Frankrijk gemeen hebben is regen, waardoor de oogst wordt vertraagd.
8 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox