Poten

aardappelen poten

Inside Aardappelen

Noorden moet lang wachten dit voorjaar

Noord-Nederland kreeg begin mei een flinke bak water te verwerken. Hier moet nog zo'n 20% van de aardappelen gepoot worden, die voor half mei zeker de grond niet in gaan. Het Zuiden heeft zijn achterstand flink ingehaald.
10 Mei 2021
Gewastour 2021

Gewastour week 18

Aardappelpoten wordt laat op laatste percelen

Sinds vorige week viel er in het noorden en midden van Nederland een grote hoeveelheid neerslag. In het zuiden bleven regenbuien uit, maar ook daar zijn inmiddels millimeters gevallen. Voor veel telers is de neerslag gewenst, maar in sommige gebieden dreigt het aardappelpoten erg laat te worden. 
7 Mei 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 18

Aardappelpoten en frezen met zicht op de regen

In de laatste weken van april is er vaart gemaakt met aardappelpoten en dat is terug te zien bij de Boerenbusiness Gewastour. Inmiddels zijn de meeste Gewastourpercelen gepoot. Nu is het afwachten op hogere temperaturen zodat het groeiseizoen kan beginnen.
4 Mei 2021
aardappelen Niet kerende grondbewerking aardappelen poten

Inside Aardappelen

Poten nadert einde, maar droogte blijft een zorg

Akkerbouwers in heel Noordwest-Europa hebben de laatste week van april gebruikt om aardappelen te poten. De percentages schieten dan ook de lucht in. Regen viel begin mei zeer verspreid en lang niet overal in voldoende mate. Daarmee blijft het een punt van zorg, net als een vertraagde start door de kou.
3 Mei 2021
Gewastour 2021 aardappelen poten

Gewastour aardappel - week 16

Aardappelpoten is dit voorjaar genieten

Nu het meeste zaaiwerk achter de rug is, draaien de aardappelpootmachines overuren. Het lenteweer laat zich meer zien, hoewel van écht hoge temperaturen geen sprake is. Sommige telers hebben om die reden geen haast met poten, anderen zijn al een week bezig. Inmiddels zijn de eerste Innovators op de Gewastourpercelen gepoot.
21 April 2021
aardappelen poten

Inside Aardappelen

Kou zit pootseizoen niet in de weg

Witte aardappelruggen bedekt met sneeuw. Het is een raar gezicht begin april. Na een warmtestoot eind maart kwam het aardappelen poten vlot op gang, maar abrupt moest worden afgeremd in het Paasweekend. Het mag dan koud zijn, andere factoren spelen een veel grotere rol op dit moment. Welke dat zijn? Je leest het in dit artikel.
12 April 2021
Gewastour 2021

Gewastour week 14

Witte neerslag op percelen niet altijd verkeerd

Sneeuw, hagel en regenbuien met maximaal 7 graden. De eerste helft van deze week is voor de akkerbouwers die deelnemen aan de Gewastour een groot contrast met het aangename lenteweer in de staart van maart.
7 April 2021
aardappelen akkerbouw voorjaar lente aardappelen poten

Opinie Krijn J. Poppe

Fouten in voorjaar blijven de boer achtervolgen

Het is lente, al gaat weerspreuk 'april doet wat hij wil' dit jaar zeker op. De voorjaarswerkzaamheden lokken akkerbouwers naar buiten. Bij uitstek de tijd om aardappelen te poten, maar ook om fouten te maken.
6 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden