Poten

Gewastour2020 aardappelen poten

Gewastour Week 22

Poten eerder begonnen dan andere jaren

Aardappeltelers van de Boerenbusiness Gewastour zijn afgelopen week druk bezig geweest met beregenen en bespuitingen. Op de meeste percelen staan de gewassen boven. Qua pootdatum is er dit jaar onderling weinig verschil, maar het loopt wel voor op andere jaren.
27 Mei 2020

Marktupdate Week 16

Innovators poten op perceel in Appelscha

De aardappeltelers van de Gewastour 2020 zijn de afgelopen 2 weken actief geweest met het poten van de fritesaardappelen. Net zoals bij de uientelers hebben de meeste aardappeltelers meerdere bewerkingen moeten doen om de grond zo fijn mogelijk te krijgen.
17 April 2020
aardappelen aardappelen poten

Nieuws Voorjaarswerk

Na uien en bieten nu ook aardappelen de grond in

Ondanks de grote onzekerheid die de coronacrisis veroorzaakt, lijkt op het land niets aan de hand. Als het een beetje meezit kan na komend weekend de regenhaspel ook weer de schuur in.
6 April 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Britse aardappelteler start uit niets in het groot

Het ontbreekt de Britse ondernemer James Peck niet aan ambitie. Naast 3.400 hectare graan en suikerbieten, startte hij in dit voorjaar met het poten van zijn eigen aardappelen. Een rupstrekker van 600 pk, in combinatie met een 8-rijïge pootmachine, klaarde de klus. Zijn filosofie uit de graanteelt, wordt nu ook bij de aardappelen toegepast.
5 Juni 2019
aardappelen zetmeelaardappelen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Pootwerk bevindt zich in de finaleronde

Het poten van de laatste consumptieaardappelen in Nederland en elders in Europa bevindt zich in de laatste fase. In de meeste gevallen ligt het werk voor op vorig seizoen, toen ook in mei nog volop aardappelen werden gepoot. In Wallonië en Noord-Frankrijk moet nog wel wat werk worden verzet.
30 April 2019
pootgoed aardappelen poten

Inside Aardappelen

Poten loopt vlot door, behalve in België

In Nederland, maar ook elders in Europa, zijn de pootwerkzaamheden vlot verlopen. Vanaf half april is er volop gepoot in de teeltgebieden. Het voorjaar is niet extreem vroeg, maar wel flink eerder dan 1 jaar eerder. Alleen in België doen de telers het rustig aan.
23 April 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Snel werken in voorjaar zonder ongemak

Na het zaaien, verloopt ook het poten van de aardappelen zeer vlot. Als er al ongemakken zijn, dan is dat hoofdzakelijk door de droogte. Met de zomerhitte tijdens Pasen is het moeilijk om te geloven dat er 1 week eerder nog sneeuwvlokken vielen.
23 April 2019
aardappelen ruggen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Dicht vroeg voorjaar het aardappelgat?

Aardappelverwerkers zijn het erover eens dat de aansluiting tussen de oude en nieuwe oogst spannend wordt. Een vroeg of laat voorjaar maakt of breekt de situatie. Pootseizoen 2019 is voortvarend van start gegaan, maar dicht dit het aardappelgat?
5 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden