Argentinië

slachterij vleesverwerking

Nieuws Coronavirus

Nog meer slachterijen met exportverbod naar China

China is nog niet klaar met het schrappen van vleesimporteurs. Inmiddels zijn er ook 8 Argentijnse vleesfabrieken aan de verboden importlijst toegevoegd en mogen zij tijdelijk geen vlees exporteren richting China.
20 Juli 2020
stier Argentinië

Opinie Joost Derks

Hier kan je ruim 30% spaarrente krijgen

Een spaarrente van 30% klinkt veel Nederlanders als muziek in de oren. In Argentinië gaat er achter dit zeer hoge spaartarief echter behoorlijk wat economische malaise schuil.
17 Januari 2020
tarweoogst australie oogsten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweoogst zuidelijk halfrond komt op stoom

Terwijl Europa en de Zwarte Zeeregio elkaar beconcurreren op de tarwemarkt, komt de oogst op het zuidelijk halfrond op stoom. In Australië neemt het oogsttempo hard toe en ook in Argentinië is veel tarwe binnengehaald. Wat betekent dit voor de markt?
18 November 2019
aardappelen kisten Lambweston

Inside Aardappelen

Lamb Weston sluit aan bij fabrieken in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is enorm interessant voor fritesproducenten. Na Simplot en McCain, kondigt ook Lamb Weston plannen aan om daar een fritesfabriek te gaan bouwen. Die wordt in Argentinië gevestigd, met hulp van een lokale partner.
22 Oktober 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking melkpoeder

Inside Melk

Grote melkpoederexporteur ziet voorraad kelderen

De voorraden van volle en magere melkpoeder in Argentinië zijn flink afgeroomd, zo tonen de cijfers van het ministerie van Landbouw in het land aan. Na Nieuw-Zeeland en de Europese Unie, is het Zuid-Amerikaanse land de grootste exporteur van volle melkpoeder.
21 Oktober 2019
mais korrelmais maiskolf

Inside Granen & Grondstof

Politiek beïnvloedt Zuid-Amerikaanse granenmarkt

De droogte in Argentinië zorgt ervoor dat diverse analisten de verwachtingen voor de maïs- en tarweoogst verlagen. Een deel van de landbouwgrond in het land heeft met een groot gebrek aan neerslag te maken en ook de aanstaande verkiezingen hebben invloed op de Zuid-Amerikaanse granenmarkt.
30 September 2019
china

Nieuws Varkensvlees

China sluit deal met mini-varkensexporteur

'Alle kleine beetjes helpen', moet de Chinese overheid gedacht hebben in de poging om het tekort aan varkensvlees te dichten. China heeft een handelsovereenkomst met Argentinië gesloten, maar dat land export nauwelijks varkensvlees.  
1 Mei 2019
soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Graanprijs stijgt door extremen in Zuid-Amerika

De soja en maïsprijzen zitten flink in de lift, vooral als gevolg van extreem weer in Zuid-Amerika. De tarweprijzen laten ook weer een stijging zien na een stevige daling.
18 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden