Shutterstock

Nieuws Coronavirus

Nog meer slachterijen met exportverbod naar China

20 Juli 2020

China is nog niet klaar met het schrappen van vleesleveranciers. Inmiddels zijn er ook 8 Argentijnse slachterijen aan de verboden importlijst toegevoegd en mogen zij tijdelijk geen vlees exporteren richting China.

Eerder al werden er meerdere Europese- en Braziliaanse vleesbedrijven verboden om vlees richting China te exporteren. Waaronder ook 3 grote Nederlandse slachterijen, Vion (Boxtel en Groenlo) en Van Rooi en Westfort (Gorinchem).

De achterliggende reden hiervoor is dat de slachterijen kampen met grootschalige aantallen coronabesmettingen onder het personeel. China wil daarom geen vlees van dergelijke fabrieken importeren, om de insleep van het coronavirus te voorkomen.

Belangrijke afzetmarkt
Nu kampen ook Argentijnse rundvleesslachterijen met de exportban. Het Zuid-Amerikaanse land is een erg belangrijke leverancier van rundvlees voor de Chinese markt.  Vorig jaar ging er meer dan 70% van het uitgevoerde rundvlees naar China. Dit jaar werd er tussen januari en mei in totaal 328.170 ton rundvlees geëxporteerd, driekwart hiervan ging richting China.

Volgens Miquel Schiaritti, hoofd van de Argentijnse CICCRA-vleessector, zou de schorsing geen materieel effect hebben en is de duur van de schorsing in het ergste geval 10 dagen. Of dat echt het geval gaat zijn is nog maar te bezien. Nederlandse slachterijen hebben nog altijd geen groen licht, ondanks pogingen van het ministerie van landbouw. 

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Argentijns rundvlees kan wereldmarkt weer op

Nieuws Vlees

Argentijns rundvlees kan wereldmarkt weer op

Exportverbod voor 15 Argentijnse slachterijen

Nieuws Vlees

Exportverbod voor 15 Argentijnse slachterijen

China voert import agrarische producten op

Nieuws Import

China voert import agrarische producten op

Zuivelsector Argentinië staat flink onder druk

Nieuws Melk

Zuivelsector Argentinië staat flink onder druk

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief