Bedrijfsnieuws Rabobank

supermarkt

Nieuws Voedselprijzen

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven in 2022 hoog'

Rabobank voorziet dat de voedselprijzen in 2022 ook hoog blijven. De lastige weersomstandigheden in de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië – als gevolg van La Niña – zijn daar een van de redenen voor. Ook de stijgende inputkosten voor agrarisch ondernemers vormen een probleem in de beschikbaarheid van grondstoffen.
30 November 2021
René Veldman

Interview René Veldman

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

De Rabobank publiceerde recent een rapport over de gevolgen van Afrikaanse varkenspest (AVP) voor de Europese varkensmarkt. Hoewel het logisch is dat er veel aandacht is voor de kortetermijneffecten, kan de aanwezigheid van AVP zorgen voor structurele productie verschuivingen én krimp binnen Europa. We spraken met René Veldman, sectormanager Food & Agri, over het rapport waarvan vandaag (25 november) de Nederlandse versie verschijnt, en de implicaties voor onder andere ons eigen land.
25 November 2021
varkensvlees

Nieuws Outlook Rabobank

Prijscrisis op varkensmarkt zet volgend jaar door

De ontwrichting die dit jaar op de vleesmarkt plaatsvindt, houdt ook in 2022 aan, verwacht Rabobank in haar jaarlijkse Global Animal Protein Outlook. Traditionele vleesbedrijven die niet flexibel zijn, krijgen het lastig. Wat opvalt is dat de bank erg somber is over de situatie op de wereldmarkt voor varkens.
18 November 2021
haven Rotterdam containers

Nieuws Logistiek

Verstoring van wereldwijde logistiek houdt in 2022 aan

Duizenden containerschepen liggen momenteel voor de kust van Noord-Amerika, Europa en Azië te wachten op een ligplaats. De wereldwijde logistiek is verstoord, wat zorgt voor opstopping in de toeleveringsketen. Deze problemen houden ook volgend jaar aan, verwacht Rabobank.
18 November 2021
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Nieuws kwartaalupdate Rabobank

'Meeste varkensbedrijven hebben nog buffers'

De neerwaartse druk op de varkensprijzen houdt in het vierde kwartaal aan, aangezien een snel herstel van de exportvolumes naar China zeer onwaarschijnlijk is. Dat staat in de kwartaalupdate Varkenshouderij van de Rabobank. Er is in China sprake van een sterk verminderde binnenlandse vraag naar varkensvlees en een hoog niveau van diepgevroren voorraden.
28 Oktober 2021

BB TV Marijn Dekkers

'Duurzame melkveehouder maakt meer marge'

Wat wordt 2021 in financieel opzicht voor jaar voor melkveehouders, wat zijn de nieuwe verdienmodellen in de sector en blijft er toekomst voor een niet-grondgebonden boer? Deze vragen beantwoordt Marijn Dekkers, sectorspecialist melkveehouderij bij Rabobank. 'Melkveehouders met een helikopterview doen het vaak beter.'
22 Oktober 2021
rabobank

Nieuws AgriNL

Rabobank kritisch over handreiking AgriNL

Rabobank Nederland neemt anders dan veel andere partijen niet expliciet afstand van de handreiking van AgriNL aan het kabinet. Dit laat directeur Food & Agri, Carin van Huët, weten mede namens topman Wiebe Draijer.
15 Oktober 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Het online bestellen van voedsel moet de bundelingskracht zijn voor de Nederlandse agrarische sector. Boeren en tuinders kunnen het contact met de consument én burger optimaliseren, door hun aanbod lokaal via een online platform aan te bieden. 'De boer kan online zelf voor supermarkt spelen.'
12 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden