ASR Nederland

akkerbouw grond

Inside Grond

Korting op pacht bij milieuvriendelijk boeren

Verzekeraar ASR geeft pachters die milieuvriendelijk boeren een korting van 5% tot 10% op de pacht. Zowel bestaande als toekomstige nieuwe pachter kunnen gebruik maken van de regeling, zo maakte het bedrijf vandaag bekend in het Financieele Dagblad (FD).
23 November 2021
grond euro

Nieuws Grondmarkt

'Maatwerk voor pachter bij betalen pachtprijs'

Verpachters moeten rekening houden met de financiële problemen waarin pachters kunnen verkeren als gevolg van de huidige coronacrisis. De Bond voor Landpachters (BLHB) roept verpachters dan ook op te overleggen met pachters en met hen een regeling te treffen mocht dat nodig zijn. Het kan hierbij gaan om uitstel van betaling of kwijtschelden van de pachtprijs.
17 April 2020
ASR

Interview Ronald Kramer

Jonge innovatieve boer een zetje geven op bedrijf

De grootste bezitter van agrarische grond in Nederland, a.s.r., heeft een nieuwe pachtvorm geïntroduceerd voor jonge agrarische ondernemers: Jonge Boeren Erfpacht. Met dit product wil het concern jonge boeren ondersteunen in het overnemen en opstarten van een agrarisch bedrijf.
16 April 2020
akkerbouw grond

Nieuws Erfpacht

Nieuwe vorm van erfpacht voor jonge boeren

A.s.r. real estate heeft een nieuwe vorm van erfpacht geïntroduceerd: de 'Jonge Boeren Erfpacht'. Jonge ondernemers hoeven met deze contractvorm minder kapitaalkrachtig te zijn bij aanvang van hun carrière als boer. De erfpachtregeling bevat ook meer maatwerk voor wat betreft de looptijd.
1 April 2020
akkerbouw grond

Nieuws Grond

Belegger ASR bijna grootste grondeigenaar

Het areaal dat in eigendom van agrarisch ondernemers is, is gedaald. Daarentegen nam het areaal erfpacht de afgelopen 10 jaar juist toe. Dat heeft te maken met het feit dat beleggers steeds meer investeren in grond.
6 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox