Rendement melkveehouderij

melk maandanalyse

Inside Melk

DCA Melkvee Index zet duidelijke stap omhoog

7 September 2021
melkveebedrijf koeien

Inside Melk

DCA Melkvee Index duikt onder 5-jarig gemiddelde

De DCA Melkvee Index duikt over de maand juli weer onder het 5-jarig gemiddelde. Het rendement in de melkveesector lijdt onder wat zwakkere noteringen voor boters en melkpoeders.
5 Augustus 2021
koeien

Inside Melk

Rendement zuivel stapje terug, perspectief zwakker

De DCA Melkvee Index heeft over juni een stapje terug moeten zetten. Hoewel de uitbetaalprijzen voor melk nog licht stegen, daalden de onderliggende zuivelnoteringen. Die zijn voor de trendmatige rendementsberekening van de index bepalend.
13 Juli 2021
financieel gras euro valuta

Inside Melk

DCA Melkvee Index: rendement stabiel

Het rendement van melkveebedrijven toonde na de stijgingen in de eerste 3 maanden van het jaar over april een vrij stabiel beeld. De index zakte licht terug van 103,2 punten in de eerste week van april naar 100,6 punten in week 17.
7 Mei 2021
melkveebedrijf koeien weidegang koeiendans

Nieuws Melk

Rendement melkvee na jaar weer bovengemiddeld

Het rendement van melkveehouders heeft de sterk opwaartse trend die begin dit jaar werd in gezet verder voortgezet. In maart kwam de DCA Melkvee Index voor het eerst sinds februari 2020 weer boven het 10-jarig gemiddelde uit.
6 April 2021
koeien koeienstal

Nieuws Melk

Rendement melkveehouder begonnen aan herstel

Het rendement van melkveehouders begint langzamerhand weer stappen naar boven te zetten. Naar verwachting komt de DCA Melkvee Index halverwege april weer boven het 10-jarig gemiddelde. 
4 Maart 2021
grasland koeien weidegang

Analyse DCA Melkvee Index

Rendement melkvee blijft ondergemiddeld

De melkprijzen zitten in de lift, maar de zorgen in de melkveehouderij blijven overheersen. Onder meer over stijgende voerkosten en de onzekerheid over corona. Hoe staat het rendement van de Nederlandse melkveehouder er eind 2020 voor en wat zijn de verwachtingen voor volgend jaar?
8 December 2020
melken melkveebedrijf

Analyse DCA Melkvee Index

Rendement melkveehouder overstijgt verwachtingen

Het rendement van Nederlandse melkveehouders overstijgt de verwachtingen uit de DCA Melkvee Index. Waar het herstel van vorige maand nog mondjes maat zijn intrede deed, doet het rendement over september een wat meer enthousiaste stap naar boven.
13 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden