Roemenie

varkensvlees

Nieuws Varkens

Roemenië kan helft van EU voorzien van varkensvlees'

Roemenië heeft de capaciteit om in de helft van de varkensvleesbehoefte van de Europese Unie te voorzien. Dat stelt Sorin Minea, de voorzitter van de Roemeense Werkgeversfederatie in de Voedingsmiddelenindustrie (Romalimenta). Dat die capaciteit momenteel niet volledig wordt benut, komt volgens hem doordat de aandacht ligt op het uitroeien van Afrikaanse varkenspest.
26 Maart 2021
melk foodbusiness

Inside Melk

Professionaliseringsslag in Roemeense zuivelsector

De melkveehouderij in Roemenië heeft tussen 2018 en 2019 een professionaliseringsslag gemaakt. Dat laat onderzoek van Coface Romania zien. De productie van consumptiemelk is met 8% gestegen en meer dan de helft van de bedrijven laat een stijging in het nettoresultaat zien. Een kanttekening is wel dat de schulden op deze bedrijven hoog zijn.
3 Maart 2021
wildzwijn varkenspest zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Weer duizenden varkens geruimd in Oekraïne

In Oekraïne is weer een groot varkensbedrijf getroffen door de Afrikaanse varkenspest, waardoor duizenden varkens geruimd moeten worden. Daarnaast kampt Polen ook nog steeds met nieuwe uitbraken van de dierziekte.
10 September 2019
wintergerst graan - agri

BB Weer Investeringen

Grootste akkerbouwbedrijf koopt mega-maaidorsvloot

De Arabische oliesjeik die aan het begin van 2018 het grootste akkerbouwbedrijf van Europa kocht, heeft nu een megaorder bij maaidorsfabrikant Claas geplaatst. Om de 57.000 hectare te oogsten, komen 32 combines van het grootste type dat Claas bouwt op het bedrijf te draaien.
8 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox