Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Weer duizenden varkens geruimd in Oekraïne

10 September 2019 - Kimberly Bakker

In Oekraïne is weer een groot varkensbedrijf getroffen door de Afrikaanse varkenspest, waardoor duizenden varkens geruimd moeten worden. Daarnaast kampt Polen ook nog steeds met nieuwe uitbraken van de dierziekte.

Een groot varkensbedrijf in de provincie Lviv (het westen van Oekraïne) is afgelopen week getroffen door Afrikaanse varkenspest. Het bedrijf heeft daarom 72.570 varkens moeten ruimen. Ook een varkensbedrijf in Kavske, gelegen in dezelfde provincie, werd vorige week getroffen door de ziekte. Het bedrijf heeft 320 varkens (van de 100.000 varkens) moeten slachten. De overige dieren zijn volgens autoriteiten niet in contact geweest met de besmette varkens.

5 regio's in Polen besmet
In Polen zijn er tot 4 september 45 uitbraken van Afrikaanse varkenspest aangetroffen, wat betekent dat er in 2 maanden tijd 17 nieuwe uitbraken geconstateerd zijn. In vergelijking tot afgelopen jaar is overigens juist een forse daling zichtbaar, want toen kwam het aantal uitbraken aan het eind van de maand augustus uit op 104 stuks.

De ziekte bevindt zich ondertussen in 5 regio’s van Polen. Wat volgens de Poolse autoriteiten met name zorgelijk is, is het feit dat de uitbraken zich steeds verder verplaatsen naar gebieden die nog niet geïnfecteerd zijn geweest. Dat is ook te zien op het kaartje hieronder.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden