Schotland

financieel euro pond

Nieuws Coronacrisis

Schotland ondersteunt boer in het investeren

De Schotse regering komt met een fonds die agrarische ondernemers moet ondersteunen in het investeren in nieuwe apparatuur. Het fonds vloeit voort uit de coronacrisis en is onderdeel van een herstelplan, waarin Schotland de plattelandseconomie centraal stelt.
7 September 2020
suikerbieten bietenoogst aardappelrooier

Nieuws Suikerbieten

Na 50 jaar mogelijk weer suikerbieten in Schotland

Na 50 jaar worden er mogelijk weer suikerbieten geteeld in Schotland. Niet voor de suiker, maar voor klimaatdoeleinden. De bieten zouden gebruikt gaan worden voor bio-ethanol en andere biotechproducten.
11 Februari 2020
Müller

Nieuws Schotland

Müller waarschuwt voor toename in melkproductie

Müller Milk & Ingredients, de grootste melkleverancier binnen Groot-Brittannië en onderdeel van de Duitse Müller-groep, waarschuwt de melkveehouders in Schotland voor de enorme toename in de melkproductie. "Deze situatie is niet duurzaam en heeft aanzienlijke gevolgen voor het milieu."
1 Oktober 2019
Müller

Nieuws Melk

Müller wil locatie in Aberdeen sluiten

Müller Milk & Ingredients, de grootste melkleverancier binnen Groot-Brittannië en onderdeel van de Duitse Müller-groep, overweegt de opslaglocatie in Aberdeen te sluiten. De sluiting is een onderdeel van de plannen om een duurzame toekomst te creëren voor het zuivelbedrijf.
19 Augustus 2019
aardappelen Uitgangsmateriaal miniknollen

Inside Aardappelen

Pootgoedimport China is vooral symboolpolitiek

De Chinese aardappelsector is een grote belofte voor Europese aardappelbedrijven. Het is de Britse pootgoedsector gelukt om deuren te openen voor de export van pootgoed. Toch is niet iedereen ervan overtuigt dat dit grote veranderingen teweeg brengt. Het wordt vooral als symboolpolitiek gezien.
12 Februari 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel regen nat Engeland UK

Inside Aardappelen

Schotland benadeeld in pootgoed-brexitdeal

Het Britse landbouwministerie Defra heeft groen licht gegeven voor de import van pootaardappelen vanuit de Europese Unie in 2019, tot groot ongenoegen van de Schotten. Export is niet mogelijk, waardoor de Schotse pootgoedsector grote problemen voorziet.
7 November 2018
melkveebedrijf koeien

Nieuws BSE

BSE gevonden op Schots melkveebedrijf

Op een melkveehouderij in het Schotse Aberdeenshire is een geval van gekkekoeienziekte (BSE) vastgesteld. Fergus Ewing, de Schotse minister van Landbouw heeft een veiligheidszone geactiveerd rond het getroffen bedrijf.
18 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox