Snijmaïs

veevoer voer snijmais

Nieuws Voermarkt

Hectische voermarkt stuwt prijs bierbostel en snijmaïs

De markt voor ruwvoeders en bijproducten wordt verder getekend door de situatie op de grondstoffenmarkten. De handel in voeders loopt goed door en naast de al tijden grote vraag naar bierbostel zijn nu ook een aantal ruwvoeders meer in trek bij veehouders.
22 Maart 2022
Silvain Kusters Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Silvain Kusters

'Elke koe die hier loopt, is voor mij bijzonder'

Silvain Kusters is melkveehouder in het Limburgse Guttecoven. Hij melkt hij 140 melk en kalf koeien met bij behorend jongvee. Silvain doet voor het derde jaar mee en deelt graag zijn melkveebedrijf.
11 Maart 2022
melkveebedrijf ruwvoer maiskuil kuilmais

Ruwvoertour Terugblik op 2021

Verrassende uitslagen snijmaïs in enerverend jaar

Het teeltseizoen voor de snijmaïs was in 2021 er duidelijk niet een uit het boekje. Wat betekent dit uiteindelijk voor de technische resultaten in de kuil bij de tien melkveehouders die dit jaar deelnamen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour 2021? Een overzicht van de maïsanalyses.
29 December 2021

BB TV Cor Pierik

Laagste areaal snijmaïs in meer dan 30 jaar

In Twente werd na de Tweede Wereldoorlog voor het eerst in Nederland snijmaïs geteeld. Lange tijd was er een stijgende trend, maar het areaal snijmaïs heeft dit jaar het laagste niveau bereikt sinds 1987. Met Cor Pierik, hoofd Landbouw van het CBS, kijken we naar die ontwikkeling.
25 Oktober 2021
mais snijmais ruwvoertour2020 maiskolf

Inside Voer

Handel in nieuwe snijmaïs is nog tam

De snijmaisoogst staat op punt van beginnen. Een jaarlijks terugkerend fenomeen en een belangrijk moment voor veel melkveehouders. Hoe is de handel en wat doen de prijzen?
28 September 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Gewasmonitor

Opbrengsten vallen lager uit dan eerder verwacht

De opbrengst van herfstgewassen zoals aardappelen en bieten valt in Europa lager uit dan eerder verwacht. Grote delen van Zuid-Europa hebben nog steeds te kampen met droogte terwijl in Noord-Europa een gebrek aan zon de opbrengsten negatief beïnvloed.
21 September 2021
maisoogst

Ruwvoertour Maïs

Goede maïs vraagt om goede voorbereiding

Weliswaar later dan de afgelopen jaren, maar de maïsoogst is aanstaande. Na maanden van zorg en aandacht is het nu zaak het gewas netjes in de kuil te krijgen. Met een goede voorbereiding kun je veel problemen rondom de oogst voorblijven.
2 September 2021
hakselen hakselaar maisoogst snijmais

Nieuws NMV

Zaaidatum vanggewas na maïs vaak onhaalbaar

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) slaat alarm over de verplichte teelt van een vanggewas na maïs op zand- of lössgronden. Door de relatief koud en nat verlopen lente en zomer is veel maïs op 1 oktober -de datum dat het vanggewas gezaaid moet zijn- nog niet rijp en komen telers met het vanggewas in de knel.
30 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox