Snijmaïs

Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Maïs- Week 25

Wel of niet gokken op geen onderzaai in de maïs?

Het uitvoeren van de onderzaai op de maïspercelen is in volle gang. Een aantal melkveehouders staat nog voor de keuze om wel of geen onderzaai toe te passen. Is mijn maïs klaar voor 1 oktober of haal ik dat niet? Dat houdt de gemoederen bezig. 
22 Juni 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Frank Rooker

'Als je weidt, moet je er ook alles uithalen'

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor dit groeiseizoen. Deze week is dat Frank Rooker, melkveehouder in Aartswoud (Noord-Holland).
23 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Roel Assies

Meer opbrengst door akkerbouwmatig telen

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor aankomend groeiseizoen. Deze week is dat Roel Assies, melkveehouder en akkerbouwer in Zeewolde (Flevoland).
26 Maart 2021
mais snijmais ruwvoertour2020 maiskolf

Nieuws België

Belgen telen meer maïs en minder wintergranen

Niet alleen in Nederland zijn vorige week nieuwe cijfers over de landbouwsector bekendgemaakt, ook in België werden de zogenaamde 'voorlopige landbouwresultaten voor 2020' gepubliceerd. Uit de cijfers van Statbel blijkt onder meer dat de afname van het areaal wintergraan gecompenseerd wordt door een stijging in het areaal maïs.
2 November 2020
bierbostel

Inside Voer

Prijs bierbostel trekt verder aan

In de derde week van dit jaar valt is de situatie op de voermarkt nog altijd rustig, zo geven handelaren aan. Er gebeurt weinig bijzonders, wat al een aantal weken de trend is. De matige vraag naar bierbostel en snijmais in vergelijking met de hoge prijzen is...
14 Januari 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Fabels en feiten over snijmaïs en penswerking

Een gezonde penswerking is van onschatbare waarde. Als het in de pens niet goed gaat, kan een koe niet optimaal presteren. Een goed rantsoen, met precies genoeg eiwit, energie en structuur is de basis voor een gezonde penswerking. Hieronder enkele belangrijke fabels en feiten omtrent snijmais en penswerking.
14 Januari 2020
veevoer snijmais

Inside Voer

Weinig vraag, maar snijmais blijft duur

De rustige stemming op de voermarkt houdt ook begin 2020 aan. Desalniettemin blijft snijmais vrij prijzig. De prijzen van aardappelstoomschillen gaan wel...
7 Januari 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zo haal je het hoogste rendement uit je maïsteelt

Mais is een waardevolle component in het rantsoen van veel veehouders. Bij een goede teelt en conservering geeft snijmais een smakelijk, constant voer dat veel glucogene energie levert. Het hoogste rendement levert mais die perfect past in het rantsoen én daarbij de hoogste kVEM per hectare levert.
6 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden