Bedrijfsnieuws Avebe

David Fousert

Nieuws Benoeming

Avebe haalt nieuwe topman op bij ForFarmers

Foodconcern Royal Avebe heeft in David Fousert de nieuwe bestuursvoorzitter en CEO gevonden. Fousert maakt de overstap van feed naar food, want hij is nu nog chief operating officer an ForFarmers. Hij volgt per 1 september de huidige topman Bert Jansen op, die na 13 jaar afscheid neemt van Avebe.
18 Mei 2021
Avebe Innovation Centre

Nieuws Aardappelen

Avebe zet in op hybride veredeling zetmeelrassen

Averis Seeds B.V., dochterbedrijf van Royal Avebe gaat samen met Solynta werken het hybride veredelen van zetmeelaardappelrassen. Volgens het Avebe kunnen nieuwe rassen met hybride veredelingstechnieken sneller ontwikkeld worden dan via gangbare veredeling mogelijk is.
15 April 2021
Avebe

Nieuws Avebe

Avebe start met campagne 2020/2021

Zetmeelcoöperatie Avebe is gestart met de zetmeelcampagne voor seizoen 2020/2021. Maandag 17 augustus zijn de eerste aardappelen aangeleverd op de locatie in Gasselternijveen (Drenthe).
17 Augustus 2020
aardappelen Zetmeel zetmeelaardappelen

Inside Aardappel

Campagneprijs Avebe van oogst 2019 bekend

Avebe heeft de campagneprijs over 2019 bekendgemaakt. Het aardappelzetmeelconcern meldt deze vandaag (vrijdag) in een brief aan de leden-telers. De campagneprijs valt €5,50 per ton hoger uit dan de voorschotsprijs die Avebe ruim een maand geleden heeft gepubliceerd.
3 Juli 2020
aardappelen Zetmeel zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Avebe zegt nee tegen fritesaardappelen

Zetmeelproducent Avebe is niet van plan om extra (frites)aardappelen te verwerken in de huidige campagne. Dat laat de coöperatie in een brief aan hun leden weten. Het bedrijf heeft de vraag gehad of extra aardappelen kunnen worden geleverd.
19 Maart 2020
Avebe Bert Jansen

Interview Bert Jansen

'Wat is tegenwoordig een normale aardappeloogst?'

Het 100-jarige Avebe mag zich sinds vorige week Koninklijk noemen. De toekenning van het predicaat, een afsluiting van een jaar van festiviteiten rond het jubileum, komt voor Royal Avebe midden in de zetmeelcampagne van 2019. De 4 fabrieken draaien op volle toeren om de zetmeelaardappelen van de leden-telers in Nederland en Duitsland te verwerken.
18 November 2019
veevoer snijmais

Inside Voer

Nieuwe oogst zet prijs snijmaïs onder druk

Nu veel veehouders met de nieuwe oogst van snijmaïs in hun hoofd zitten, begint de prijs van kuilmaïs onder druk te staan. De uitstekende kwaliteit is uitverkocht, waardoor een prijs van €70 niet meer haalbaar wordt geacht. Welke beweging zijn nog meer zichtbaar op de voermarkt?
20 Augustus 2019
Avebe Innovation Centre

Achtergrond Avebe

Avebe springt in gat op markt vleesvervangers

Coöperatie Avebe zet sterk in op het beter verwaarden van de aardappel. De zetmeelaardappel verwerker ziet daarbij onder andere kansen in de markt voor vleesvervangers. Ook andere mogelijkheden worden met beide handen aangegrepen, zoals bijvoorbeeld een product waardoor ijs minder snel smelt.
10 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox