Spanje

frites

Inside Aardappelen

Spaans toerisme geeft vraag naar Agria impuls

Spanje wil zo snel mogelijk de toeristische sector openen. Dat is niet alleen goed nieuws voor vakantiegangers, maar ook voor de Nederlandse aardappelmarkt. Die kan profiteren van extra vraag naar (verse) frites.
29 April 2021
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Spanje wil miljarden investeren in vleessector

Spanje wil groots investeren in de vleessector. Organisaties en bedrijven slaan de handen ineen om de vleessector opnieuw vorm te geven. Een investering van €3,5 miljard zou dit project moeten ondersteunen.
18 Februari 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Zuid-Europa verwacht minder aardappelen

De verwachting is dat het aardappelareaal in het zuiden van Europa kleiner gaat uitpakken dan eerder verwacht, zo melden insiders. Door een overvloedige oogst in Noord-Europa en de verwachtingen dat de behoefte vanuit fritesfabrieken minder groot is door de coronacrisis, lijken veel Zuid-Europese telers eieren voor hun geld te kiezen en stappen zij over op andere gewassen.
7 Januari 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Spaanse varkensstapel vestigt nieuw record

Het aantal varkens in Spanje is verder toegenomen, waarmee het land verder uitloopt op Duitsland waar de varkensstapel juist krimpt. Dit blijkt uit cijfers van Eurostat.
22 September 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Prijsachtbaan voor vroege Spaanse tafelaardappel

De vroege aardappeloogst in Spanje is in een versnelling terecht gekomen. Na een koel en nat voorjaar, en daardoor een trage start, worden inmiddels zeer hoge temperaturen gemeld. Dit heeft directe gevolgen voor het aanbod, de kwaliteit én de prijsvorming.
27 Mei 2020
aardappelen akkerbouw frankrijk

Inside Aardappelen

Vroege aardappel uit Europa stevig geprijsd

Het aanbod is nog mager, maar de eerste vroege aardappelen uit Spanje en Frankrijk zijn op de markt verschenen. De prijs die daarvoor betaald moet worden, is relatief hoog.
7 Mei 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

Tafelaardappelmarkt komt terug op stoom

De hamsterperiode in supermarkten werd gevolg door een rustige periode. Inmiddels komt de markt weer op stoom. Tegelijkertijd droogt de voorraad goede kwaliteit aardappelen op, waardoor steeds grotere volumes worden geïmporteerd. Welke impact heeft corona op de import uit het Middellandse Zeegebied?
21 April 2020
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Deense varkensprijs op weg naar prijsniveau Spanje

De varkensprijs in Denemarken heeft opnieuw een opwaartse beweging weggezet, zo blijkt uit de prijsvergelijking de Duitse belangenbehartiger ISN. Dit betekent dat de varkensprijs van het land op weg is naar het prijsniveau in Spanje, gezien de prijs hier afgelopen week opnieuw een daling noteerde.
24 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden