Spanje

varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Spaanse varkensprijs zakt verder weg

De varkensprijs in Spanje is deze week opnieuw gedaald, wat betekent dat deze nipt onder de Franse varkensprijs gezakt is. Daarentegen stijgt de Deense varkensprijs in rap tempo door, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Duitse belangenbehartiger ISN.
16 Oktober 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Europese varkensprijzen houden koers vast

De Europese varkensprijzen houden de koers die vorige week ingezet is vast, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van de Duitse belangenbehartiger ISN. Dit maakt onder meer dat de Deense varkensprijs verder stijgt en de Spaanse prijs de weg naar beneden doorzet.
9 Oktober 2019
varkensvlees vlees

Inside Varkens

Wordt Spanje grootste leverancier van China?

De varkensvleesexport vanuit Spanje naar China bedroeg over de eerste 7 maanden van het jaar €506,1 miljoen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van de Chinese douane. Het land is daarmee op weg om de grootste exporteur van varkensvlees naar China te worden.
3 Oktober 2019
aardappelen aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Europese aardappeloogst start haperend

Er wordt door handelaren en supers reikhalzend uitgekeken naar nieuwe oogst van tafelaardappelen. Het Zuid-Europese areaal, waar deze primeurteelt vandaan komt, blijft gelijk of daalt licht. De neerslag, met name in Spanje, zorgt voor vertraging in de aanvoer.
29 April 2019
melkveebedrijf koeien neus

Inside Melk

Ruim 800 Spaanse melkers gooien handdoek in de ring

In Spanje zijn in 2018 ruim 800 melkveehouders gestopt met hun bedrijf, wat betekent dat meer dan 2 melkveehouders per dag de handdoek in de ring gooiden. Al met al komt het neer op een daling van 5,6% ten opzichte van 2017.
22 Februari 2019
aardappelen kisten agria

Inside Aardappelen

Spaanse aardappelprijs stijgt naar nieuwe hoogte

De prijzen van de Spaanse bewaaraardappelen blijven stijgen en inmiddels wordt voor Agria ruim €40 per 100 kilo betaald. Er is een prijsstijging zichtbaar van zo'n €5 tot €8, afhankelijk van het ras. Zelfs de Franse verwerkers shoppen nu aardappelen in het land.
18 Februari 2019
akkerbouw uien

Inside Uien

Kan minderopbrengst West-Europa opgevuld worden?

In Noordwest-Europa liggen de uienopbrengsten behoorlijk lager. Om de ontstane gaten op te vullen, worden onder meer Spanje en Oekraïne genoemd. Kunnen deze of andere landen de ontstane gaten opvullen?
30 Oktober 2018
uien uienoogst

Inside Uien

Kan Spanje de markt voor grove uien bedienen?

Veel Europese landen hebben niet alleen te maken met fors lagere uienopbrengsten, maar ook een extreem fijne maatsortering. Zuid-Europa kent juist een gematigd en nat groeiseizoen. Hierdoor is de opbrengst in Spanje gemiddeld tot goed. Kan Spanje de markt voor grove uien bedienen en zo Nederland buitenspel zetten?
18 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden