Stoppers

Cor Pierik

BB TV Feiten

Stoppende boeren laten veestapel niet halveren

Politiek Den Haag gaat er vaak van uit dat gedwongen stoppen niet nodig is om de stikstofuitstoot terug te dringen, doordat 60% van de agrarische bedrijven geen opvolger heeft. Toch laten die stoppers de veestapel niet halveren, laat staan dat het stikstofprobleem hiermee wordt opgelost. Hoe dat kan, legt Cor Pierik, landbouweconoom van het CBS, uit in Boerenbusiness Feiten.
13 Mei 2021
Verenigde Staten

Nieuws Melkvee VS

Veel melkveehouders in VS begraven strijdbijl

De beloftes van president aan 'zijn' landbouwsector heeft een fors aantal melkveehouders zich er niet van doen weerhouden om te stoppen met melken. Afgelopen week kwam het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) met het actuele cijfers omtrent het aantal geregistreerde melkveebedrijven in de VS. Dit aantal liet een flink daling zien over 2019.
25 Februari 2020
australie

Achtergrond Australië

Australische melkveesector in zwaar weer

De Australische melkveesector heeft het zwaar te verduren. De bosbranden raken, mede door hevige regenval, langzaam op de achtergrond. Maar veel melkveebedrijven zitten in zwaar weer, doordat de melk te weinig opbrengt. Voor een terugloop in melkveebedrijven en dus ook de melkproductie wordt gevreesd.
14 Februari 2020
grond

Nieuws Enquête NOS

Bijna helft van veehouders denkt aan stoppen

Bij een goede financiële uitkoopregeling is 4 op de 10 leden van de LTO-organisaties bereid te stoppen. Dat blijkt uit een enquête van de NOS onder veehouders die het LTO-ledenblad Nieuwe Oogst lezen. Daar hebben een kleine 6.000 melkvee-, varkens- en pluimveehouders op gereageerd.
25 September 2019
stal stop Boerenbusiness

Maandanalyse Overzicht CBS

Waar stoppen de meeste boeren in Nederland?

Dagelijks stoppen er in Nederland gemiddeld 3 boeren en tuinders met hun bedrijf. Maar, in welke gemeente en in welke regio beëindigen de meeste agrarisch ondernemers hun eigen bedrijf? De Top 5 van Boerenbusiness, samengesteld door het CBS, geeft hier inzicht in.
20 Augustus 2019
grasland melkveebedrijf

Opinie Piet van der Eijk

Steeds meer stoppende boeren

De oppervlakte landbouwgrond is in 2018 met 21.700 hectare gedaald, ten opzichte van 2017. Het aantal landbouwbedrijven (zowel groot als klein) bedraagt dit jaar 53.860. In 1980 waren dat er nog 145.000. Globaal gezien hebben we nu nog circa 22.000 grondgebonden melk- en vleesveebedrijven en 8.000 akkerbouwbedrijven.
21 December 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox