Supermarktketens

supermarkt groente

Nieuws Verenigd Koninkrijk

Supermarkt eist dat boeren CO2-neutraal worden

De Britse supermarktketen Morrisons kondigde maandag (8 maart) aan vanaf 2030 CO2-neutraal te willen zijn. Daarmee loopt het concern naar eigen zeggen 5 jaar voor op de concurrentie. Het bedrijf eist ook van zijn leveranciers dat ze CO2-neutraal produceren, ook de circa 3.000 boeren die Morrisons beleveren.
9 Maart 2021
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Food

Welke trends moet retailer in 2021 in het oog houden?

Alhoewel ook supermarktketens flink hebben moet schakelen tijdens de coronacrisis levert het veel ketens ook een hogere omzet op. Zo steeg de consumentenomzet van Jumbo met 15% en Coop realiseerde een stijging van 16%. Voor 2021 zijn de verwachtingen eveneens positief. Met welke trends kunnen de retailers rekening houden?
22 Januari 2021
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Productprijzen

Geen concrete oplossing in overleg tussen boer en CBL

Krijgt de boer voldoende geld voor zijn product? Het is een vraag die meerdere keren per jaar opduikt. Donderdagochtend 14 januari gingen boeren, overheidspartijen, financiële partijen en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) over het onderwerp in gesprek. Onder meer het verdienmodel van boeren en het keurmerk 'FarmerFriendly' zijn besproken. Concrete oplossingen heeft het echter niet opgeleverd.
14 Januari 2021
Boerenbusiness

Nieuws Retail

Poolse supermarkt beboet voor benadelen boer

Het Poolse bureau voor consumentenbescherming heeft supermarktketen Biedronka beboet voor machtsmisbruik. Hierdoor zijn boeren benadeeld en hebben ze een te lage prijs gekregen voor hun producten. De hoogte van de boete bedraagt €163 miljoen.
14 December 2020
trekker band trekkerband

Nieuws Boerenprotest

Blokkade supers: 'onmacht boeren goed te begrijpen'

Boeren hebben het afgelopen weekend en ook vandaag weer diverse distibutiecentra van supermarktketens geblokkeerd. Vanmorgen (maandag) stond een kleine delegatie bij Jumbo-topman Frits van Eerd voor de deur. Retailexpert Laurens Sloot zegt de onmacht van de boeren te begrijpen, maar 'de overheid zet de boeren met de rug tegen de muur.'
14 December 2020
euro economie portemonnee

Nieuws Food

Foodsector krijgt ook in 2021 nog een flinke klap

Zelfs als de lockdown wordt opgeheven, gaan bedrijven in het foodservicekanaal nog een zware periode tegemoet. Door beperkende maatregelen en verschillende structurele effecten blijft de omzet ook in 2021 onder druk staan. Restaurants en cateraars incasseren de grootste klap.
12 November 2020
supermarkt

Nieuws Planetproof

Greenpeace: slecht betaald keurmerk door supermarkt

Greenpeace vindt dat supermarkten 'aan de bak moeten' om boeren en telers 'een reële meerprijs te betalen voor met het keurmerk On the way to PlanetProof geteelde aardappelen, groenten en fruit (AGF).'
26 Augustus 2020
supermarkt Jumbo

Nieuws Halfjaarcijfers

Omzet Jumbo profiteert van coronacrisis

Dat supermarkten in de lockdown periode veel aanloop hadden, is inmiddels wel bekend. Het Brabantse Jumbo realiseerde een forse omzetgroei over de eerste helft van 2020. Dochterbedrijf La Place presteerde daarentegen flink minder door de sluiting van horecagelegenheden.
14 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox