Supermarktketens

supermarkt Conserven Hak

Nieuws Coronacrisis

Wat levert btw-verlaging op boodschappen op?

Daags nadat Duitsland bekend maakte het btw-percentage op dagelijkse boodschappen als groente en fruit te verlagen van 7% naar 5% heeft ook Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën laten weten te onderzoeken of in Nederland dit mogelijk is. Betekent dit dat zuivel, aardappelen, uien en peen vaker over de boodschappenband gaan?
12 Juni 2020
biologisch

Nieuws Retail

Prijs blijft grote barrière voor aankoop biologisch

De prijs van biologische producten blijft voor veel consumenten nog steeds de grootste barrière om tot aankoop over te gaan. Zo'n 68% van de huishoudens heeft aan vaker biologisch te kopen als de prijs lager is. Steeds meer huishoudens kopen af en toe wel een biologisch product.
12 Mei 2020
supermarkt Coronavirus hamsteren

Nieuws Coronacrisis

10% hogere omzet supermarkten door corona

Langzamerhand normaliseert de situatie weer in de retail, zeker als per 1 juni de horeca ook weer van start gaat. In eerste instantie steeg de omzet in de supermarkten met tientallen van procenten, maar dit is de laatste weken teruggezakt naar gemiddeld 5-10% extra omzet in vergelijking met vorig jaar.
11 Mei 2020
aardappelen consumenten supermarkt

Inside Aardappelen

Run op aardappelen in supermarkt

In de supermarkt is naast allerhande producten als brood, ook een run ontstaan op aardappelen.
13 Maart 2020
supermarkt Aldi

Opinie Jaap Haanstra

Supermarkten bepalen ons inkomen niet

Steeds vaker hoor en lees ik dat het de schuld van de supermarkten is dat onze inkomens te laag zijn. Scherpe inkoop, machtsconcentratie en monopolisten zijn veel gehoorde argumenten. Maar is dat ook zo?
29 Januari 2020
supermarkt groente

Nieuws Biologisch

Prijsverschil tussen bio en gangbaar krimpt

Het prijsverschil tussen biologische en gangbare producten in de supermarkt krimpt. Dat meldt de Consumentenbond na het vergelijken van 115 producten in 13 supermarktketens en 4 biowinkels.
25 Maart 2019
aardappelen consumenten supermarkt

Nieuws Aardappelen

Duurdere aardappelen, ook voor de consument

Niet alleen de aardappelprijs voor de teler is dit seizoen flink hoger, maar ook de consument moet meer betalen. Dat meldt Wageningen University & Research (WUR) naar aanleiding van hun eigen consumentenprijsindex.
12 Maart 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Nieuws Retail

Belgische supermarktketen biedt vaste melkprijs aan

Colruyt Groep biedt melkveehouders voor een periode van 5 jaar een vaste melkprijs aan voor een deel van hun productie. De Belgische supermarktketen verklaart dat dit aanbod past binnen de ambitie om zoveel mogelijk gebieden in België te bevoorraden en lokale landbouwers te ondersteunen.
22 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden