Tafelaardappelen

aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Amerikanen blijven aardappelen kopen in retail

De verkoop van tafelaardappelen en aardappelproducten in de retail in de VS blijft goed. De ongekende piek in de supermarktverkoop van maart 2020 werd het afgelopen kwartaal niet geëvenaard, maar de omzet blijft wel boven die van het pre-corona tijdperk. 
6 Mei 2021
Planetproof

Nieuws PlanetProof

PlanetProof-keurmerk wint terrein in 2020

Het keurmerk 'On the way to PlanetProof' heeft vorig jaar flink terrein gewonnen. Het aandeel plantaardige producten dat is geteeld volgens de eisen van het keurmerk steeg met 26% en het aandeel duurzamer beheerd land voor melkkoeien is ook licht gestegen. Eerder zei zuivelcoöperatie FrieslandCampina al dat het een flinke groei in de populariteit van PlanetProof ziet.
3 Maart 2021
aardappelen tafelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Definitief geen doorstart voor Loogman

Er komt definitief geen doorstart voor aardappelverpakker A.C. Loogman in Aalsmeer. Over de locatie in Amsterdam is nog geen besluit genomen.
29 December 2020
aardappelen tafelaardappelen

Inside Aardappelen

Tafelaardappel wint terrein in coronacrisis

Dat de aardappelmarkt over het algemeen flink te lijden heeft gehad onder de coronacrisis is geen geheim. Op het moment dat horecagelegenheden en restaurants gedwongen moesten sluiten, viel de afzet immers voor een groot deel in het water. Echter, voor de tafelaardappelmarkt was het dé kans om terrein te winnen. En dat is gelukt, want consumenten kozen in coronatijd volop voor tafelaardappelen.
1 September 2020
aardappelen Coronavirus hamsteren

Nieuws Coronacrisis

30 procent hogere omzet tafelaardappelen

De omzet in de foodsector is in het tweede kwartaal van dit jaar met 7,5 procent gestegen. De grootste stijging sinds de start van de meting in 2005, zo blijkt uit nieuwe kwartaalcijfers van het CBS. Ook de consumptie van tafelaardappelen en aardappelproducten is fors gestegen, meldt Nedato.
4 Augustus 2020
aardappelen Avarna Zetmeel

Inside Aardappelen

Tafelaardappelmarkt zoekt nieuw evenwicht

De Europese markt voor tafelaardappelen schakelt over op eigen productie. Daarmee zijn aardappelen uit het Middellandse Zeegebied nauwelijks nog te slijten. Toch is het zoeken naar balans in vraag en aanbod. En dat zal voor de fritesaardappelen straks niet anders zijn.
2 Juli 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Prijsachtbaan voor vroege Spaanse tafelaardappel

De vroege aardappeloogst in Spanje is in een versnelling terecht gekomen. Na een koel en nat voorjaar, en daardoor een trage start, worden inmiddels zeer hoge temperaturen gemeld. Dit heeft directe gevolgen voor het aanbod, de kwaliteit én de prijsvorming.
27 Mei 2020
aardappelen aardappelperceel Duitsland

Inside Aardappelen

Duitsland oogst eerste vroege aardappelen

De eerste vroege aardappelen uit Duitsland zijn geoogst, in de deelstaat Nedersaksen. De Europese markt voor tafelaardappelen is stabiel. Het aanbod nieuwe, vroege aardappelen is in sommige regio's schaars en dat heeft impact op de prijs.
13 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden