Tafelaardappelen

aardappelen akkerbouw frankrijk

Inside Aardappelen

Vroege aardappel uit Europa stevig geprijsd

Het aanbod is nog mager, maar de eerste vroege aardappelen uit Spanje en Frankrijk zijn op de markt verschenen. De prijs die daarvoor betaald moet worden, is relatief hoog.
7 Mei 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

Tafelaardappelmarkt komt terug op stoom

De hamsterperiode in supermarkten werd gevolg door een rustige periode. Inmiddels komt de markt weer op stoom. Tegelijkertijd droogt de voorraad goede kwaliteit aardappelen op, waardoor steeds grotere volumes worden geïmporteerd. Welke impact heeft corona op de import uit het Middellandse Zeegebied?
21 April 2020
aardappelen Zwitserland

Inside Aardappelen

Zwitserland op zoek naar aardappelen over de grens

Door de grote vraag naar tafelaardappelen, als gevolg van de coronacrisis, is de eigen voorraad in Zwitserland momenteel niet toereikend. Het land importeert daarom 8.000 ton consumptieaardappelen uit het buitenland.
9 April 2020
aardappelen schillen

Inside Aardappelen

Tafelaardappel ontspringt de dans in crisistijd

De coronacrisis veroorzaakt een duidelijke tweedeling in de aardappelmarkt. Waar de vraag naar fritesaardappelen stagneert, doen de tafelaardappelen het bovengemiddeld goed. En dat pakt goed uit voor het vroege aanbod.
3 April 2020
aardappelen consumenten supermarkt

Inside Aardappelen

Run op aardappelen in supermarkt

In de supermarkt is naast allerhande producten als brood, ook een run ontstaan op aardappelen.
13 Maart 2020
Barendregt

Bedrijfsreportage Barendregt

'Inspelen op vraag naar herkomst product'

Of het nu een papieren draagtas is voor 3 kilo of een netzak voor 10 kilo, geen aardappel verlaat onverpakt het erf bij Barendregt Aardappelen in Kraggenburg. Het bedrijf verwerkte afgelopen jaar bijna 2,5 duizend ton tafelaardappelen. De eigen 'Flevoland Aardappelen' vallen in de smaak bij afnemers, want de vraag blijft groeien.
14 Februari 2020
Carel van Buchem

Interview Carel van Buchem

'Nedato wil aardappelschap verder veroveren'

Aardappelcoöperatie Nedato uit Oud-Beijerland richt zich van oudsher op de grootverpakkingen tafelaardappelen. Een nieuwe verpakkingslijn brengt daar verandering in. Het bedrijf kan supermarkten nu bedienen met kleinverpakkingen. Juist daar zit de groei.
29 Oktober 2019
supermarkt Jumbo

Nieuws Certificering

Dekt meerprijs voor PlanetProof de kosten?

Steeds meer afnemers betalen een meerprijs voor producten die zijn geteeld onder het keurmerk 'PlanetProof'. De vraag is echter of die meerkosten wel vergoed worden. Adviesbureau CLM berekende daarom de kosten voor tafelaardappelen. Dekt de vergoeding alle inspanningen?
18 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden