Uienafzet

uien

Analyse Uien

Waar liggen de kansen op de stabiele uienmarkt?

De sorteerbedrijven maken zich op voor de kerstvakantie en de beursnoteringen blijven vrij stabiel. De export was goed, blijkt uit exportcijfers over week 48. Het tempo loopt inmiddels wel wat terug. Liggen er nog kansen voor de telers die nog voor de jaarwisseling wat willen doen?
24 December 2021
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

Uien telen in 2022? Hier let je op

In vijf onderwerpen behandelen uienexperts Kees Jacobs en Michiel van Mol waarop gelet kan worden om een succesvolle teelt te realiseren. Van grondsoort tot afzet en van rassenkeuze tot teeltstrategie. Ga goed voorbereid het nieuwe teeltseizoen in!
1 November 2021
uien

Inside Uienmarkt

Hoeveel partijen kunnen einde seizoen nog halen?

De vraag naar Nederlandse uien is in de afgelopen weken weer wat toegenomen. Aan de aanbodzijde is het echter lastig om nog kwalitatief goede partijen te vinden.
14 Mei 2021
akkerbouw export uien uienexport

Inside Uien

Export uien zorgt voor onderbuikgevoelens

Het meest recente inkijkje in de export van uien laat zien hoe de vlag erbij hangt. Alleen de opstartweken van het nieuwe seizoen doken onder het voorlopige exportcijfer van week 10.
31 Maart 2021
export Scheepvaart

Nieuws Agrarische export

Gevolgen blokkade Suez voor export onduidelijk

Het schip dat dinsdag (23 maart) is vastgelopen in het Suezkanaal veroorzaakt flinke problemen in het internationaal transport. Ongeveer 150 schepen liggen aan beide kanten van het kanaal te wachten tot de doorgang weer vrij is. Schepen kunnen omvaren via Kaap de Goede Hoop maar dat kost ongeveer een week extra reistijd.
25 Maart 2021
uien

Inside Uien

Exportmotor uien draait op laag toerental

In week 9 importeerden 4 landen meer dan 1.000 ton uien, van in totaal 76 landen die in die week uien hebben afgenomen. Welke 4 landen waren dat?
24 Maart 2021
transport containers Scheepvaart

Inside Uien

Waar gaat exportvraag uien vandaan komen?

Het is rustig op de uienmarkt. Zowel bij exporteurs als op de boer worden er weinig uien verkocht. Het is voornamelijk wachten op een toenemende exportvraag.
19 Maart 2021
uien

Inside Uien

Uienprognose: nog 4 weken tot grens van 1 miljoen ton

17 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden