USDA

slachterij varkens - agri

Inside Varkens

VS kampt met enorme varkensstapel door corona

De Amerikaanse varkensstapel is door de coronacrisis flink gestegen. Al enige tijd wordt er gewerkt aan een verkleining van de varkensstapel, maar het huidige aantal varkens telt nog steeds een recordvolume voor deze tijd van het jaar.
28 September 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

USDA: 'Aardappeloogst 2019 pakt groter uit'

Het ministerie van Landbouw (USDA) van de Verenigde Staten verwacht dat oogst 2019 meer aardappelen oplevert dan eind januari werd gedacht. Het gaat om een plus van bijna 70.000 ton. In 8 van de 13 geanalyseerde staten is een stijging van de opbrengst zichtbaar. Overigens is de oogst nog steeds 333.000 ton lager dan in 2018.
28 September 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkens

USDA voorspelt toename varkensvleesproductie

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft haar prognose voor de wereldwijde vleesproductie bijgesteld. Het ministerie voorspelt een toename in de wereldwijde varkensvleesproductie, er wordt tevens verwacht dat China dit jaar meer vlees gaat importeren.
10 Augustus 2020
wintergerst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Wasde met bezem door wereldgraanvoorraad

Het op vrijdag 10 juli verschenen Wasde-rapport van het Amerikaanse landbouwministerie USDA corrigeert de eindvoorraden van onder meer korrelmaïs en tarwe. Dit betekent niet dat er tekorten ontstaan, maar de overvloedige uitgangspositie wordt wel deels teruggedraaid door tegenvallende oogstprognoses.
13 Juli 2020
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Inside Granen & grondstof

Areaal tarwe in de VS daalt naar dieptepunt

Het tarwe-areaal in de Verenigde Staten (VS) komt dit jaar uit op een historisch laag niveau. Het areaal krimpt 2% ten opzichte van vorig jaar. Tegelijktijd is er juist fors meer soja en maïs geplant is.
1 Juli 2020
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Varkensstapel in VS laat flinke groei zien

De Amerikaanse varkensvoorraad ligt fors hoger dan vorig jaar. De totale voorraad is met 5% toegenomen. Deze stijging is afkomstig uit de voorraad vleesvarkens.
29 Juni 2020
melkveebedrijf koeienstal Verenigde Staten

Nieuws Amerikaanse zuivelsector

Amerikaanse melkprijs ziet licht aan einde van tunnel

Eindelijk lijkt er licht aan het einde van de tunnel te komen voor de Amerikaanse melkprijzen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft de prognose voor de melkprijzen en de -productie over 2020 in hun rapport van juni positief bijgesteld.
16 Juni 2020
supermarkt varkensvlees Verenigde Staten vlees

Nieuws Vleesproductie

FAO voorspelt wereldwijde daling vleesproductie

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht maandenlange onzekerheid op de wereldwijde voedselmarkten, zo blijkt uit haar eerste Food Outlook-rapport voor 2020/2021. Vooral de vleesindustrie zal een productiedaling ondergaan.
15 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden