Sorbis / Shutterstock.com

Nieuws Vleesproductie

FAO voorspelt wereldwijde daling vleesproductie

15 Juni 2020

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht maandenlange onzekerheid op de wereldwijde voedselmarkten, zo blijkt uit haar eerste Food Outlook-rapport voor 2020/2021. De vleesindustrie zal een productiedaling ondergaan.

Door de coronacrisis zullen de voedselmarkten nog geruime tijd kampen met onzekerheid volgens de FAO, maar de agrovoedingssector zal waarschijnlijk meer weerstand bieden aan de crisis dan andere sectoren. Desondanks zal de impact in de meest verhandelde voedselproducten ter wereld wel gevoeld worden.

Uit de analyse blijkt dat globaal gezien, de grondstoffenmarkten beter bestand blijken te zijn tegen de pandemie dan veel andere sectoren. Boubaker Ben Belhassen, directeur van FAO-afdeling handel en markten, vindt dat er wereldwijd wel een waakzame houding nodig is. "De internationale gemeenschap moet vanwege de omvang van de uitdaging en de daarmee gepaard gaande grote onzekerheden waakzaam blijven en klaarstaan om te reageren, indien en wanneer dat nodig zal zijn."

Vleesindustrie
In het rapport voorspelt de organisatie voor de vleesindustrie een productiedaling van 1,7%. Dit als gevolg van dierziekten en marktverstoringen gerelateerd aan de coronacrisis en de aanhoudende effecten van droogte. De internationale vleeshandel zal waarschijnlijk een gematigde groei vertonen die grotendeels wordt ondersteund door de hoge invoer uit China. Wel zal de groei aanzienlijk minder snel gaan dan in 2019.

Ook het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten heeft haar prognoses haar 2020 bijgesteld vanwege de opkomende uitdagingen als gevolg van de coronacrisis. De prognoses van exporthoeveelheid van rundvee- en pluimveevlees komen lager uit. De verwachte export van varkensvlees blijft wel nog licht boven de originele prognose, voornamelijk vanwege de hoge importvraag vanuit China.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
'Agrovoedingscomplex moet weerbaarder worden'

Nieuws FAO

'Agrovoedingscomplex moet weerbaarder worden'

Graanvoorraad valt kleiner uit in Wasde-rapport

Inside Granen & Grondstof

Graanvoorraad valt kleiner uit in Wasde-rapport

Meer maïs en soja, terwijl tarwevoorraad krimpt

Inside Granen en grondstof

Meer maïs en soja, terwijl tarwevoorraad krimpt

Kleinste voorraad VS in 14 jaar stuwt tarweprijs op

Inside Granen&Grondstof

Kleinste voorraad VS in 14 jaar stuwt tarweprijs op

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief