Varkensvleesimport

varkenstransport varkens - agri

Nieuws Varkens

Fokvarkens uit Taiwan naar de Filipijnen

Door Afrikaanse varkenspest (AVP) uitbraken, kan de Filipijnen niet aan de binnenlandse vraag naar varkensvlees voldoen en is het wereldwijd een grote afnemer van varkensvlees. Recentelijk is het land begonnen met de invoer van varkensvlees uit Taiwan en het plan is om ook fokvarkens in te voeren om de varkensstapel weer op te bouwen.
24 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Forse daling van Japanse varkensvleesimport

De Japanse invoer van varkensvlees is vorig jaar behoorlijk gekelderd. De invoer vanuit Europa is maar liefst met een kwart gedaald. De daling wordt toegeschreven aan de coronacrisis.
16 Februari 2021
varkenstransport varkens - agri

Nieuws Varkens

AVP slaat toe op bedrijf in Hongkong

De Afrikaanse varkenspest is weer opgedoken in Hongkong. Het betreft een varkensbedrijf in de zelfstandige Chinese regio. Vooralsnog blijft het bij 1 bedrijf, maar uit voorzorg zijn er wel transportbeperkingen opgelegd in de omgeving.
10 Februari 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Hoelang blijft China nog varkensvlees hamsteren?

Wereldwijd wordt al sinds 2019 geprofiteerd van de enorme vraag vanuit China naar varkensvlees. Ook over het afgelopen jaren verbraken de importcijfers opnieuw records. Nu het land actief bezig is met de wederopbouw van de varkensstapel rijst de vraag: hoelang blijft China nog varkensvlees hamsteren?
4 Februari 2021
slachterij varkensvlees

Achtergrond Varkens

Filipijnen wil varkensvlees import met 200% verhogen

In de Filippijnen is de varkensprijs de afgelopen tijd fors gestegen als gevolg van een klein binnenlands aanbod. Het land is van plan om de varkensvleesimport te verhogen. Volgens analisten kan de Filippijnen zelfs een van de voornaamste Aziatische varkensvleesimporteurs worden.
29 Januari 2021
varkenstransport Vietnam

Nieuws Varkens

Vietnam importeert fors meer varkens

De Vietnamese varkensstapel is flink uitgedund door uitbraken van de Afrikaanse varkenspest (AVP). Om tekorten aan te vullen wordt er veel varkensvlees geïmporteerd en vanuit Thailand worden er ook levende varkens geïmporteerd.
5 Januari 2021
Coronavirus lockdown

Nieuws Coronacrisis

China ontdekt coronavirus op geïmporteerd vlees

China houdt sinds de uitbraak van het coronavirus strikt toezicht op producten en schort importen zelfs tijdelijk op om insleep van virussen te voorkomen. Ondanks de strikte controle zijn recentelijk toch vleesproducten ingevoerd die besmet zijn met het coronavirus.
18 November 2020
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensvleesimport Japan geveld door coronacrisis

Tussen januari en september heeft Japan zo'n 6% minder varkensvlees geïmporteerd dan in dezelfde periode het jaar ervoor. De Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) verwacht dat deze daling grotendeels wordt veroorzaakt door het wegvallen van de foodservice in het land door corona.
12 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden