Veldbonen

veldbonen Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Video-impressie

Zomerveldboon optie om te besparen op aankoop eiwit

Om enigszins te besparen op de hoge kosten voor krachtvoer, zijn melkveehouders op zoek naar alternatieven. Veldbonen staan daarbij de laatste tijd in de warme belangstelling om tegen lagere kosten eiwit aan het rantsoen toe te voegen. Ook deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour van dit jaar gaan veldbonen telen.
21 Maart 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Krachtvoerkosten drukken met eigen teelt

Door de fors gestegen grondstoffenprijzen drukken de krachtvoerkosten fors op het voersaldo. Voor melkveehouders met voldoende bouwland of mogelijkheden tot samenwerking met akkerbouw is krachtvoerteelt een interessante optie om de voerkosten te verlagen.
7 Februari 2022
veldbonen

Achtergrond Eiwitteelt

Lage marktprijs nekt eiwitteelt in Nederland

De eiwitteelt in Nederland komt maar niet op gang. De meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek lieten eerder dit jaar zien dat afgelopen jaar een groei van ‘slechts’ 300 hectare heeft plaatsgevonden. Dit terwijl de vraag naar plantaardige voedingsmiddelen in rap tempo toeneemt. De lage wereldmarktprijs is de reden dat veel verwerkers nog altijd voor import kiezen. En, daar zeggen Flevolandse eiwittelers nu als eerste ‘nee’ tegen.
17 Januari 2022
brazilie soja - agri

Achtergrond Eiwitgewassen

Deze landen produceren de meeste eiwitgewassen

De teelt van eiwitgewassen is steeds meer in trek. Niet vreemd, met het oog op de eiwittransitie die gaande is. Maar welk land in Europa teelt eigenlijk de meeste soja? En waar is de teelt van bijvoorbeeld veldbonen of erwten het grootste? Statistiekbureau Eurostat zette het recentelijk op een rijtje.
29 November 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

‘Het beste eiwit van eigen land’

In samenwerking met een akkerbouwer of met eigen teelt: steeds meer veehouders ontdekken de veldboon. Zonder remmende regelgeving zou het areaal nog veel harder groeien, zegt Nils van Straten van CAV Agrotheek. Veldbonen zijn het beste alternatief voor soja.
29 Oktober 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Kansen voor veldbonen als krachtvoer in veehouderij'

Veldbonen staan bij veehouders in de belangstelling als productie van krachtvoer, maar binnen de huidige derogatie zijn de mogelijkheden nog beperkt. Het nieuwe GLB en eventuele gewasspecifieke derogatie maakt de teelt mogelijk aantrekkelijker. Daarom start WUR een studie om op basis van de energie- en eiwitbehoefte van de koe het beste bouwplan te berekenen.
6 Oktober 2021
veldbonen

Ruwvoertour Fotoreportage Veldboon

Veldbonen goed voor eiwit, maar mist net wat kilo's

Veldbonen zijn een prima toevoeging op het eiwit in het rantsoen van de melkkoeien. Daarom neemt de teelt in Nederland qua omvang ook toe, in 2020 is op een kleine 1.100 hectare veldbonen geteeld. Voor een optimaal rendement is het mooi als de opbrengst per hectare nog een zetje omhoog krijgt.
31 Augustus 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Krachtvoerkosten verlagen met veldbonen

De krachtvoerkosten voor veehouders worden ieder jaar hoger. Met de teelt van veldbonen is het mogelijk de voerkosten te verlagen, zonder in te leveren op productie.
30 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden