Veredeling

politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Kamervragen

Zorgen om vertrek van veredeling naar buitenland

Tweede Kamerleden van de VVD hebben vragen gesteld aan landbouwminister Carola Schouten over het verplaatsen van de Nederlandse veredeling naar het buitenland. Aanleiding is dat HZPC heeft aangekondigd voor haar aardappelonderzoek uit te wijken naar Canada.
25 Februari 2020
Boerenbusiness

Nieuws GMO

Frankrijk: regels voor veredeling strenger

Als GMO's streng moeten worden beoordeeld, dan ook andere vormen van genetische modificatie, zoals mutagenese. Dat is in het kort wat de Franse Raad van State heeft besloten. Dit besluit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de veredeling van gewassen.
18 Februari 2020
Brussel EuropeseUnie Europa

Nieuws Veredeling

Nederland benadrukt: 'Geen octrooien op planten'

Nederland heeft zich duidelijk uitgesproken tegen het verlenen van octrooien op planteigenschappen die verkregen zijn via klassieke veredeling. Hiervoor is een brief gestuurd aan het hoogste beroepsorgaan van het Europees Octrooibureau (EOB).
16 Oktober 2019
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Doorbraak in ontcijfering complex aardappelgenoom

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben samen met aardappelveredelaar Solynta de meest complete genoomsequentie voor aardappels ooit gepubliceerd. Een doorbraak, omdat de aardappel zich niet makkelijk laat ontcijferen.
19 September 2019
Boerenbusiness

Nieuws Wetenschap

Gentechniek essentieel voor duurzame landbouw

Europese wetenschappers doen opnieuw een dringend beroep op het nieuw gekozen Europarlement en de Europese Commissie om Crispr-Cas toe te laten. De veredelingstechniek, die nu wordt gezien als genetische modificatie (GMO) en daardoor is verboden, is volgens hen essentieel voor verduurzaming van de landbouw.
26 Juli 2019

BB TV Jan van Loon

'Pootgoedfraude is dom, want innovatie is cruciaal'

'Pootgoedfraude is dom, want uit de geschiedenis van de pootgoedveredeling blijkt dat innovatie zeer belangrijk is geweest. Een goede beloning voor de kweker hoort daarbij', zo stelt Jan van Loon, die promoveerde op een onderzoek naar de geschiedenis van de pootgoedveredeling. 
23 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden