Vietnam

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

VS en Vietnam sluiten grote varkensvleesdeal

De Verenigde Staten en Vietnam hebben een vleesdeal ter waarde van $500 miljoen gesloten. Met de deal wil Vietnam meer varkensvlees uit de VS importeren nu het land vanwege de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) moeite heeft om aan de binnenlandse vraag te voldoen.
4 November 2020
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP maakt verdere ronde door Polen

De afgelopen 2 weken zijn er wereldwijd 160 nieuwe uitbraken van de Afrikaanse varkenspest (AVP) gemeld. De dichtstbijzijnde meldingen komen uit Polen. Verder weg zijn er in Vietnam meer dan 43.000 varkens geruimd en krijgt Estland geen AVP-vrije status door de vondst van een besmet wild zwijn.
9 September 2020
Brussel Europese Commissie

Nieuws Handelsakkoord

Groen licht voor verdrag tussen EU en Vietnam

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het vrijhandelsakkoord met Vietnam. Daarmee komen in de komende 10 jaar vrijwel alle invoerrechten tussen de Europese Unie en Vietnam te vervallen. Dat biedt kansen voor de agrarische export.
13 Februari 2020
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Indonesië bevestigt Afrikaanse varkenspest

Ongeveer 1 maand geleden werden er zo'n 4.000 dode varkens aangetroffen in Indonesië. Het landbouwministerie in het land heeft nu bevestigd dat de dieren zijn gestorven aan Afrikaanse varkenspest. Daarnaast meldt Rabobank dat de varkensstapel in Aziatische landen ook in 2020 nog gevolgen ondervindt van de dierziekte.
16 December 2019
slachterij varkensvlees

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Vietnam benadert Rusland voor varkensvlees

Vietnam is naarstig op zoek naar varkensvlees, als gevolg van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest, en heeft daarom een overeenkomst gesloten met Rusland. Daarentegen onderzoekt Hong Kong of het niet meer varkensvlees vanuit Zuidoost-Azië kan importeren en verwacht China dat de varkensvleesimport dit jaar de 3 miljoen ton zal bereiken.
4 December 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Vietnam telt bijna 6 miljoen varkens minder

Als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Vietnam is de varkensstapel daar met bijna 6 miljoen varkens geslonken. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de Vietnamese overheid aan de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) heeft gestuurd.
21 November 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Vietnamese varkensprijs stijgt naar recordhoogte

De varkensprijs in Vietnam is, als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest, naar een recordhoogte gestegen. Ook blijkt uit een marktanalyse van de Amerikaanse 'National Pork Bord' dat het Chinese varkensvleestekort weleens langer kan aanhouden dan gedacht.
14 November 2019
veevoer veevervoer varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Filipijnen betalen 100 dollar per geslacht varken

De Filipijnse overheid heeft het bedrag dat 'backyard farmers' krijgen per geslacht varken (als gevolg van de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest) verhoogd van $60 tot $100. Daarnaast zorgt het virus ervoor dat de varkensprijzen in Vietnam zich op het hoogste niveau in 3 jaar tijd bevinden.
17 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden