Vietnam

mais

Inside Voer

Vietnam importeert minder maïs door varkenspest

Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest is de vraag naar maïs vanuit de Vietnamese varkenssector fors afgenomen. De toename in de consumptie van pluimveevlees tempert de gevolgen voor de veevoerindustrie echter enigszins.
11 Oktober 2019
wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Thailand controleert bij grens op varkenspest

De regering in Thailand heeft besloten om 50 controleposten langs de grens met Myanmar te plaatsen. Op die manier moet voorkomen worden dat Afrikaanse varkenspest zich verspreid naar het land. Daarnaast schrijft Rabobank dat de dierziekte in Vietnam voor een verlies van meer dan 7 miljoen varkens kan zorgen.
8 Oktober 2019
financieel china yuan Chinese economie

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Stijgt Chinese inflatie door Afrikaanse varkenspest?

De inflatie in China zou door de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest voor het eerst in 10 jaar tijd kunnen stijgen, blijkt uit een onderzoek van Capital Economics. Daarnaast wordt de uitbraak in Vietnam door diverse analisten gezien als het 'worstcasescenario'. Hoe zit dat?
16 September 2019
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Filipijnen bevestigen Afrikaanse varkenspest

De autoriteiten op de Filipijnen bevestigen dat er Afrikaanse varkenspest is aangetroffen. Ondertussen laat de overheid in Vietnam weten dat het land naar verluidt met een tekort van 500.000 ton varkensvlees te maken krijgt.
11 September 2019
china

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Varkensvleesimport China in juli verdubbeld

China heeft in juli 2 keer zoveel varkensvlees geïmporteerd als in juli 2018, zo tonen nieuwe cijfers van Reuters. De oorzaak? Een daling van de binnenlandse productie als gevolg van alle uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Daarbij zijn er opnieuw uitbraken geconstateerd in Myanmar.
28 Augustus 2019
wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest blijft zich verspreiden

In Rusland, nabij de grens met China, is deze week een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest aangetroffen. Daarom zijn in het land nieuwe voorzorgmaatregelen ingesteld. Daarnaast breidt het virus zich ook in Polen in rap tempo uit, want daar zijn sinds het begin van het jaar 1.444 gevallen van de ziekte bevestigd.
7 Augustus 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP treft grootste varkensregio in Vietnam

Afgelopen week is er Afrikaanse varkenspest opgedoken in de Vietnamese provincie Dong Nai. Deze provincie, die in het zuidoosten van Vietnam ligt, is de grootste varkensregio van het land.
9 Mei 2019
china varkens - agri

Nieuws Rabobank

Chinese varkensproductie 35 procent lager in 2019

Rabobank meldt dat de varkensproductie in China in 2019 tot wel 35% kan afnemen. Dit heeft volgens de bank met name te maken met de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest in het land.
14 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden