Vion

Vion Food Group

Analyse Varkensmarkt

Gestuntel in Duitsland valt Vion-top aan te rekenen

Vrijdagmiddag ging er een schokgolf door de varkenssector, toen Vion in Duitsland een prijsverlaging van 20 cent had afgekondigd. Deze actie was onverteerbaar voor de sector en leidde dan ook tot stevige kritiek. Met een smoesje maakte Vion een dag later de verlaging weer ongedaan. De Nederlandse top van Vion valt dit gestuntel aan te rekenen.  
16 Mei 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensmarkt

Vion trekt onbezonnen prijsverlaging weer in

Onder grote druk heeft Vion de gisteren (13 mei) aangekondigde prijsverlaging van 20 cent weer ongedaan gemaakt. Dit betekent dat de uitbetalingsprijs in Duitsland volgende week 'gewoon' op €1,80 per kilo blijft staan.
14 Mei 2022
Vion Food Group

Nieuws Duitsland

Vion laat sector schrikken met forse verlaging

In alle commotie die er al op de varkensmarkt heerst, gooit Vion extra olie op het vuur. De Duitse tak van het slachtconcern geeft aan vanaf maandag de varkensprijs nog eens met 20 cent te verlagen tot €1,60 per kilo
13 Mei 2022
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion haalt na anderhalf jaar garantieprijs van stal

Vion is voornemens om per 1 januari 2022 varkens uit het Good Farming Balance concept weer af te rekenen volgens het eigen prijsindexgarantie-systeem (PIG). Het systeem werd tijdens de ontluikende corona pandemie in 2020 vanwege de marktvolatiliteit buiten werking gesteld.
23 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden