Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Duitsland

Vion laat sector schrikken met forse verlaging

Vrijdag 15:30 uur - 5 reacties

In alle commotie die er al op de varkensmarkt heerst, gooit Vion extra olie op het vuur. De Duitse tak van het slachtconcern geeft aan vanaf maandag de varkensprijs nog eens met 20 cent te verlagen tot €1,60 per kilo.

In de brief die vandaag aan de leveranciers is verstuurd (en massaal via Whatsapp gedeeld wordt) spreekt Vion over een precaire situatie op de varkensvleesmarkt. Zodoende zijn ze naar eigen zeggen genoodzaakt een zware maatregel te treffen door de varkensprijs vanaf maandag (week 20) stevig te verlagen, ongeacht wat de VEZG-notering komende woensdag gaat doen. De verlaging geldt voor de leveringen op de locaties in Crailsheim, Landshut en Vilshofen. 

De mededeling van Vion komt met betrekking tot het zwakke marktbeeld ongelegen uit, net nu de prijzen in de afgelopen week nog konden stabiliseren. Vrijdag was Vion Duitsland niet bereikbaar voor commentaar. 

Tönnies en Westfleisch hebben ondertussen laten weten de beweging van Vion niet te volgen, maar de varkensprijs voorlopig te handhaven op €1,80 per kilo. 

Update: zaterdag 14-5 heeft Vion de aangekondigde prijsverlaging weer ongedaan gemaakt

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Abonnee
varkenshouder Zaterdag 11:17 uur
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10898425/vion-laat-sector-schrikken-met-forse-verlaging]Vion laat sector schrikken met forse verlaging [/url]
Vion laat sector schrikken? Vion gooit de varkenssector ten grabbel. Vleesmutaties zijn onveranderd waarom men naar min 20 wil is een onbegrijpelijke situatie. Wat men wel doet is de sector om zeep helpen. Inkoop prijzen min 20 vleeskopers onderuit en de boer kapot maken. Vion moet eens het lef tonen om bij de Retail aan de knoppen te draaien niet de individuele boer aan pakken maar de verkoopzijde eens echt op scherp zetten. (Groot is bang voor groot.) Allerlei concepten bedenken en voor afbraakprijzen leveren.
Abonnee
.... Zaterdag 12:22 uur
Zo is 't. Maar ondertussen gaan we met een rotgang de afgrond in.
Abonnee
varkenshouder Zaterdag 13:06 uur
Inmiddels komt Vion op zijn schreden terug doch ze hebben wel een trend gezet. De markt bewust manipuleren , bewerken zelf goedkope varkens invriezen met subsidie?
Als wij als varkenssector blijven strijden voor rendement in de gehele keten behoren daar de slachterijen ook bij t.o.v. van de retail. Doch als de slachterijen aan de kant van de afnemer blijft staan gaan de slachthaken ook leeg.
Johny Zaterdag 15:08 uur
Heel Europa kampt met hetzelfde probleem. Is het dan zo moeilijk om de kostprijsstijging bij de verkoop in te calculeren. Als Jumbo en co dat niet willen moeten ze het maar van buiten Europa importeren en dat dan ook fijn op de verpakking vermelden.
Is kijken of ze da lef hebben
Henkie Zaterdag 15:37 uur
Vion moet zich KAPOT schamen!!!!!!!!
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Varkensmarkt

Vion trekt onbezonnen prijsverlaging weer in

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Varkens

Duitse slachters willen nu geen extra ITW-varkens

Analyse Varkensmarkt

Gestuntel in Duitsland valt Vion-top aan te rekenen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief