Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Vion trekt onbezonnen prijsverlaging weer in

14 Mei 2022 - Wouter Baan - 2 reacties

Onder grote druk heeft Vion de gisteren (13 mei) aangekondigde prijsverlaging van 20 cent weer ongedaan gemaakt. Dit betekent dat de uitbetalingsprijs in Duitsland volgende week 'gewoon' op €1,80 per kilo blijft staan. De verlaging zou niet met de directie zijn afgestemd, zo luidt nu de verklaring. 

De brief aan de leveranciers, met daarin de boodschap dat de varkensprijs vanaf komende maandag 20 cent omlaag zou gaan, stuitte de sector flink tegen de borst. In Duitsland, maar ook in Nederland, leverde de onbezonnen actie flinke kritiek op. In een verklaring laat Vion nu weten dat de inhoud van de brief niet met Stephan Krusse (directeur Farming in Duitsland) zou zijn afgestemd. 

Vion kon al geen support rekenen van Tönnies en Westfleisch die niet aan de varkensprijs tornden. De druk op de varkensprijs is met de rechtsomkeerd van Vion nog niet volledig afgewend. Door de tegenvallende vleesverkopen en een ruim aanbod slachtrijpe varkens voelt de markt momenteel tamelijk labiel aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Jan 14 Mei 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10898426/vion-trekt-onbezonnen-prijsverlaging-weer-in]Vion trekt onbezonnen prijsverlaging weer in [/url]
wat een stelletje amateurs daar
Abonnee
varkenshouder 14 Mei 2022
De brief niet afgestemd met de directie. Een mooie uitvlucht. Vion heeft gehoopt andere partijen aan hun zijde te krijgen , nu dat niet lukt een smoes erover. Het is niets anders dan de markt naar de vernieling te helpen. Zelf wellicht vlees invriezen met subsidie wat weinig kost en later daarmee een verhoging tegen gaan. Wat een boerenbelang. Doch met het uitgaan van de brief heeft men bewust een signaal afgegeven. Hopelijk laten andere partijen zich niet lijden door deze partij.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

China koopt varkensvlees op om deflatie te bestrijden

Analyse Varkens

Kostprijs Nederlandse varkens relatief laag

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport Brazilië groeit flink

Analyse Varkens

Prijzen op Chinese varkensmarkt dalen weer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox