Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Vion trekt onbezonnen prijsverlaging weer in

Zaterdag 13:30 uur - 2 reacties

Onder grote druk heeft Vion de gisteren (13 mei) aangekondigde prijsverlaging van 20 cent weer ongedaan gemaakt. Dit betekent dat de uitbetalingsprijs in Duitsland volgende week 'gewoon' op €1,80 per kilo blijft staan. De verlaging zou niet met de directie zijn afgestemd, zo luidt nu de verklaring. 

De brief aan de leveranciers, met daarin de boodschap dat de varkensprijs vanaf komende maandag 20 cent omlaag zou gaan, stuitte de sector flink tegen de borst. In Duitsland, maar ook in Nederland, leverde de onbezonnen actie flinke kritiek op. In een verklaring laat Vion nu weten dat de inhoud van de brief niet met Stephan Krusse (directeur Farming in Duitsland) zou zijn afgestemd. 

Vion kon al geen support rekenen van Tönnies en Westfleisch die niet aan de varkensprijs tornden. De druk op de varkensprijs is met de rechtsomkeerd van Vion nog niet volledig afgewend. Door de tegenvallende vleesverkopen en een ruim aanbod slachtrijpe varkens voelt de markt momenteel tamelijk labiel aan.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Jan Zaterdag 13:56 uur
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10898426/vion-trekt-onbezonnen-prijsverlaging-weer-in]Vion trekt onbezonnen prijsverlaging weer in [/url]
wat een stelletje amateurs daar
Abonnee
varkenshouder Zaterdag 14:32 uur
De brief niet afgestemd met de directie. Een mooie uitvlucht. Vion heeft gehoopt andere partijen aan hun zijde te krijgen , nu dat niet lukt een smoes erover. Het is niets anders dan de markt naar de vernieling te helpen. Zelf wellicht vlees invriezen met subsidie wat weinig kost en later daarmee een verhoging tegen gaan. Wat een boerenbelang. Doch met het uitgaan van de brief heeft men bewust een signaal afgegeven. Hopelijk laten andere partijen zich niet lijden door deze partij.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Varkens

Duitse slachters willen nu geen extra ITW-varkens

Analyse Varkensmarkt

Gestuntel in Duitsland valt Vion-top aan te rekenen

Nieuws Duitsland

Vion laat sector schrikken met forse verlaging

Analyse DCA Beursprijs

Bodem onder varkensprijs blijft onbetrouwbaar

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief