Vlaanderen

droogte mais maisoogst

Nieuws Brede weersverzekering

Vlaamse boer moet zich verzekeren tegen ramp

De Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid in het Vlaams Parlement heeft dinsdag 12 februari ingestemd met de beëindiging van het Rampenfonds. Dit fonds wordt nu vervangen door een brede weersverzekering.
12 Februari 2019
Joke Schauvliege

Nieuws België

Vlaamse landbouwminister stapt op

Joke Schauvliege, de Vlaamse minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft dinsdag 5 februari ontslag genomen. Dit besliste haar partij CD&V tijdens een crisisbijeenkomst. Het ontslag komt nadat zij enkele foute uitspraken deed over de klimaatprotesten.
6 Februari 2019
akkerbouw grond belgie

Nieuws Grondmarkt

Pachtprijs België stijgt in 20 jaar tijd met 70 procent

Net als in Nederland, stijgt ook de pachtprijs in België flink. In circa 20 jaar tijd steeg de pachtprijs voor akkerbouwland met ruim 72% en de prijs voor grasland steeg met 67%. Daarbij valt op dat het duidelijk goedkoper is om te pachten in Wallonië dan in Vlaanderen.
22 Januari 2019
akkerbouw grond belgie

Inside Grond

Vlaanderen: stijgende grondprijs en vergrijzing

De schaalvergroting in Vlaanderen zet door, waardoor ook het aantal boeren in die regio daalt. Daarnaast stijgt de grondprijs en neemt de vergrijzing toe. De regio laat daarmee dezelfde trends zien als Nederland. Wat betekent dit?
25 December 2018
akkerbouw grond belgie

Nieuws Droogte 2018

Vlaanderen erkent droogte als landbouwramp

De droogte van afgelopen zomer is officieel erkend als landbouwramp in Vlaanderen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag 26 oktober beslist, meldt minister van Landbouw Joke Schauvliege.
26 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief