Voergraan

Boerenbusiness

Nieuws Granen

Wordt haver de nieuwe soja?

Onderzoekers in Ierland en Wales hebben €2,7 miljoen voor onderzoek naar verbeteringen in de haverteelt. Het project wordt geleid door het University College Dublin (UCD). €2,18 miljoen van het budget komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het onderzoeksprogramma heeft tot doel de mogelijkheden voor haver te onderzoeken in het kader van de EU green deal.
18 Februari 2021
mais maisoogst rusland

Inside Granen & Grondstof

Aan maïs geen gebrek op het wereldtoneel

Net als de prijzen van tarwe staan ook die van korrelmaïs onder grote wereldwijde druk. Groeiomstandigheden in de VS zijn de maïsgewassen gunstig gestemd. De exportmotor draait op volle toeren, maar beurshandelaren blijven naar beneden kijken.
11 Augustus 2020
graankorrels mais graan - agri

Nieuws Granen

Geen graannoteringen in Groningen en Goes

Vanwege de coronacrisis en de hectiek in de beurswereld noteert de Groninger graanbeurs deze week geen graanprijzen. Het verschil tussen vraagprijs en geboden prijs tussen handelaren is te groot, vertelt noteringscommissielid Gert Jan Nieveen.
10 Maart 2020
silo veevoer voer veehouderij

Inside Granen & Grondstof

Voergrondstoffen in overvloed aanwezig

Wie naar de graanbalans op de wereldmarkt kijkt, kan niet anders dan concluderen dat er voldoende voergrondstoffen voorhanden zijn. Dit drukt momenteel iedere prijsverhoging de kop in. Naast een hoge productie, is er een verminderde afname merkbaar.
26 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden