Weuthen

Ferdi Buffen

Inside Aardappelen

Weuthen optimistisch over toekomst aardappelteelt

Aardappelhandelaar Weuthen kijkt na de moeilijke seizoenen van 2019 en 2020 positief naar de toekomst. De aanbodsituatie is momenteel in evenwicht en de oogst verloopt tot nu toe volgens planning.
26 Augustus 2021
aardappelen aardappelperceel Duitsland

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen lopen fors achter dit seizoen

Zowel in opbrengst, grofte en onderwatergewicht lopen de vroege fritesaardappelen fors achter op voorgaande jaren. Zo liggen de kilo's bij Première tot bijna 30% lager dan gemiddeld is. Het laagste cijfer in de laatste 7 jaar.  Dat blijkt uit proefrooicijfers van aardappelhandelshuis Weuthen.
30 Juni 2021
Ferdi Buffen

BB TV Ferdi Buffen

Buffen: 'Aardappelmarkt wordt nooit meer hetzelfde'

Wilhelm Weuthen GmbH, het grootste aardappelhandelshuis van Europa, organiseert als gevolg van de coronacrisis voor het eerst in 31 jaar niet de Weuthen Kartoffeltag. In een exclusief gesprek met Kees Maas, directeur van DCA Groep, gaat Weuthen-topman Ferdi Buffen in op de effecten van de coronacrisis. Ook werpt hij een blik in de toekomst. Eén ding is voor hem zeker: 'De aardappelmarkt wordt nooit meer hetzelfde.'
28 Augustus 2020
Buffen Weuthen

Inside Aardappelen

Buffen: 'Aardappelprijs dit seizoen gemiddeld'

De Europese aardappelprijs gaat dit seizoen gemiddeld uitvallen. Dat komt doordat de verwachte aardappeloogst net voldoende is voor de vraag. Dit zei Ferdi Buffen, directeur van aardappelhandelshuis Weuthen, donderdag 29 augustus op de Kartoffeltag van het bedrijf.
29 Augustus 2019
aardappelen Agrifoto

Inside Aardappelen

Weuthen verstevigt grip op Duitse aardappelmarkt

Aardappelspecialist Wilhelm Weuthen neemt alle aandelen over van BayWa, die het bedrijf heeft in Kartoffel-Centrum Bayern (KCB). In 1998 werd dit bedrijf middels een joint venture tussen de 2 opgericht. Agrogigant BayWa heeft aardappelen niet als core business en stoot het daarom af.
1 April 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief