Wintertarwe

akkerbouw tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Aangeboden door Bayer Cropscience

Prima onkruidbestrijding met Cossack Star

Bij Bert Bentum uit Ommelanderwijk (Groningen) krijgt de graanteelt net zo veel aandacht als de andere teelten op zijn bedrijf. 'Natuurlijk, graan is belangrijk voor de structuur en het bodemleven. Maar het is voor mij ook gewoon een teelt die geld in het laatje moet brengen'', vindt de akkerbouwer.
12 Februari 2021
winter Verenigde Staten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Zachte winter, toch vorstschade in graan

Europa heeft tot nu toe relatief zachte winter al heeft de winter her en der toegeslagen zo meldt het JRC in het laatste MARS-rapport. De winterhardheid van wintergraan is sinds december in Noord en Oost Europa aanzienlijk verbeterd. Toch heeft niet al het graan de in december ingevallen kou goed doorstaan.
26 Januari 2021
zaaien Spitmachine tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Meer tarwe, maar wat doet het areaal?

Dit najaar is beduidend meer wintertarwe ingezaaid. Daarvoor kwam een prijsopleving exact op het juiste moment. Kan een zwakke aardappelmarkt dit vuur aanwakkeren of kiezen akkerbouwers aardappelen voor hun geld? Je leest het in deze analyse.
4 December 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Aanbevelende Rassenlijst wintertarwe 2021

Het zaaien van juist die rassen wintertarwe die optimaal passen in jouw regio en bouwplan zorgen voor het hoogste rendement én werkgemak. De Nederlandse Aanbevelende Rassenlijst is daarbij een waardevolle bron van informatie.
10 September 2020
akkerbouw graanoogst combine graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Start graanoogst in Nederland valt niet tegen

Topopbrengsten zoals vorig jaar, geoogst onder ideale omstandigheden, worden er niet gehaald. Maar de grote graaninname ondernemingen zijn niet ontevreden over het verloop van de graanoogst tot nu toe.
21 Juli 2020
wintertarwe

Inside Granen & grondstof

Europese wintertarwe zwak door warm weer

De milde wintermaanden laten hun sporen na in de teelt van wintergranen in vrijwel heel Europa. Met name de winterhardheid is een punt van zorg. Ook wordt gerekend op een hogere druk van ziekten en plagen ...
30 Januari 2020

Marktflits Granen

Deuk in tarweareaal Europa door natte Kerst

Terwijl we richting Kerst gaan, neemt de kans op neerslag toe. In de laatste weken van december worden grote hoeveelheden water verwacht. Dit maakt de kans aannemelijk dat een significant deel van het Europese areaal wintertarwe niet wordt gezaaid.
9 December 2019
zaaien graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Europees tarwe-areaal daalt 200.000 hectare

Een nat najaar is niet alleen desastreus voor aardappeltelers, want akkerbouwers in heel West-Europa moeten vechten om hun tarwe in de grond te krijgen. Daarbij staan vooral Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk er slecht voor.
20 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden