Belgapom

aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Belgapom doet hink-stap-sprong

Met de finish van het April 2021 aardappeltermijncontract in zicht is nog allerminst zeker hoe de afloop exact zal zijn. De Belgapom doet vandaag in ieder geval al een duit in het zakje.
23 April 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Belgapom hakt been onder de aardappelmarkt weg

De fysieke aardappelmarkt is deze week wat getemperd. De stuwende vraag vanuit de Duitse handel en de Belgische verwerkers nam rond de maandwisseling februari/maart duidelijk af. De vraag naar fritesaardappelen in vooral België leek de laatste 10 dagen compleet verdwenen.
12 Maart 2021
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Belgen verwerken minder aardappelen

De Belgische aardappelsector veel last gehad van de coronacrisis afgelopen jaar. Telers, verwerkers en afnemers zijn van de ene op andere dag getroffen door een wereldwijde lockdown. Daardoor storten de vraag van de van de horeca en food service in. De aardappelprijzen op de vrije markt kwamen in een vrij val en zakte naar het niveau van voeraardappelen. Dat werd volgens Belgapom versterkt door het besluit van de industrie om de contracten zoals afgesproken na te komen.
3 Maart 2021
Christophe Vermeulen Belgapom

Nieuws Aardappelen

Christophe Vermeulen nieuwe CEO van Belgapom

Belgapom heeft een nieuwe opvolger gevonden voor Romain Cools. Christophe Vermeulen zal komend jaar zijn plek als CEO innemen. De jurist werkte afgelopen jaren vanuit het Europees Parlement al samen met de aardappelsector rond handelsconflicten.
3 December 2020
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

'Fritesindustrie kan 2020 én 2021 op buik schrijven'

Het zijn uitdagende tijden voor de aardappelverwerkende industrie. De Europese markt, goed voor twee derde van de afzet, zit op veel plaatsen opnieuw op slot. Fabrieken verwachten dat dit flinke impact zal hebben op de contractvolumes voor volgend jaar.
6 November 2020
noteringen beurs rode cijfers

Inside Aardappelen

Belgapom deelt enorme klap uit op aardappelmarkt

De aardappelmarkt heeft de gehele week onder druk gestaan. De vraag naar aardappelen is teruggezakt naar een minimum en de stevigere lockdowns binnen Europa zorgen ervoor dat de verwerking en afzet van frites verder stagneert.
6 November 2020
Boerenbusiness

Nieuws Aardappelen

Belgapom moet opnieuw op zoek naar CEO

De Belgische aardappelhandelsorganisatie Belgapom moet onverwacht opnieuw op zoek naar een CEO. De beoogde CEO, Tom Vandenkendelaere, heeft laten weten opnieuw plaats te nemen in het Europees Parlement. Daarnaast blijft Marc van Herreweghe ook de komende 3 jaar voorzitter van de organisatie.
28 Oktober 2020
Boerenbusiness handen

Nieuws Aardappelen

Romain Cools draagt na 3 decennia stokje over

Na dertig jaar lang letterlijk het gezicht te zijn geweest van de Belgische aardappelsector draagt Romain Cools – algemeen secretaris van Belgapom – het stokje over op 1 januari 2021. Tom Vandenkendelaere wordt dan CEO van zowel Belgapom als FVPhouse.
6 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox