Zaaien

suikerbieten bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Opkomende suikerbieten hebben het zwaar

Suiker Unie heeft de gemiddelde zaaidatum berekend, gezien in veel regio's de 100% bereikt is. De zaaidatum ligt dit seizoen 2 dagen later dan het gemiddelde. Ondertussen hebben jonge bietenplantjes het zwaar te verduren, met name door droogte en vreterij van insecten.
24 April 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Snel werken in voorjaar zonder ongemak

Na het zaaien, verloopt ook het poten van de aardappelen zeer vlot. Als er al ongemakken zijn, dan is dat hoofdzakelijk door de droogte. Met de zomerhitte tijdens Pasen is het moeilijk om te geloven dat er 1 week eerder nog sneeuwvlokken vielen.
23 April 2019
suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Zaaidatum bieten gemiddeld iets later

Aan de start van week 16 zat bijna 90% van de suikerbieten in de grond. Een groot aantal regio's is al klaar, of moet nog een enkele procent. De verwachte gemiddelde zaaidatum komt zo iets later uit dan gemiddeld, maar wel eerder dan vorig jaar het geval was.
17 April 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Zaai- en pootmachines zijn beiden druk

Zowel de zaai- als pootmachines maken begin april overuren, waarbij uien, suikerbieten en aardappelen de grond in zijn gegaan. Akkerbouwers in Nederland zijn druk geweest.
15 April 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Werk op het land volgt elkaar vlot op

Mooie en warme dagen aan het begin van april hebben ervoor gezorgd dat het werk op het land onbelemmerd kon worden uitgevoerd. De zaai- en pootwerkzaamheden vorderen dan ook in een rap tempo.
11 April 2019
suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Inzaai suikerbieten maakt enorme sprong

Suikerbietentelers en loonwerkers hebben in 1 week tijd zo'n 33% van het Nederlandse areaal ingezaaid. Het gaat om een kleine 30.000 hectare. In het zuiden van Zeeland en Flevoland zitten nagenoeg alle bieten in de grond.
10 April 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Akkerbouw aan zet bij werk op het land

Akkerbouwbedrijven zijn de afgelopen dagen druk geweest om het land klaar te leggen en in te zaaien. Van de mooie momenten wordt volop gebruik gemaakt.
8 April 2019
akkerbouw voorjaar lente uien zaaien veldwerk

Inside Akkerbouw

Geen haastige spoed bij uien en bieten

Ondanks het mooie voorjaarsweer, hebben akkerbouwers in Nederland zich de afgelopen dagen relatief rustig gehouden. Het zaaien van uien en suikerbieten is in een gestaag tempo gebeurd, en van paniek is zeker geen sprake.
3 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden