Zaaien

KWS

Aangeboden door KWS

Ruwvoertekort? Zaai Snelle Lente Rogge na de maïs

Veel veehouders kampen als gevolg van de droogte met een ruwvoertekort. Snelle Lente Rogge biedt als vanggewas na maïs de oplossing, omdat dit in het vroege voorjaar ook als ruwvoergewas kan worden geoogst.
8 Juni 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Volop akkerranden gezaaid voor vergroening

Steeds meer agrarisch ondernemers zaaien bloeiende akkerranden in en ervaren daarvan de voordelen. Naast GLB-vergroening en veelal ondersteuning vanuit lokale ANV's, stimuleren de akkerranden diverse natuurlijke vijanden van plaaginsecten.
5 Juni 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: 4 tips voor een perfecte inzaai van maïs

Net als in 2019 zijn de omstandigheden voor het zaaien van maïs gunstig, waardoor veel percelen dit jaar relatief vroeg geschikt zijn. De komende weken zullen er weer vele hectares maïs gezaaid worden. Ruwvoerspecialist Antoon Verhoeven heeft 4 praktische tips waarmee maïs een perfecte start krijgt.
22 April 2020
suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Ondanks droogte verloopt zaai bieten vlot

Het zaaien van de suikerbieten is door stabiel droog en zonnig weer vlot verlopen in heel Europa. Alleen in Nederland stond de handrem lange tijd op het zaaien. Nu nog steeds geen regen van betekenis is gevallen, hebben veel akkerbouwers alsnog gezaaid en waar mogelijk beregend.
15 April 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Wanneer kunnen we maïs zaaien?

Na een neerslagperiode waar geen einde aan leek te komen is het nu volop voorjaar. Het land is snel opgedroogd, er zit nauwelijks neerslag in de voorspellingen en de temperatuur loopt op. Natuurlijk leidt dit tot zaaikriebels bij sommige maistelers. Wat zijn de optimale omstandigheden voor maisinzaai?
7 April 2020
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Inside Suikerbieten

Dalende suikerprijs nu niet grootste zorg voor teler

Met de teller op ruim 10.000 hectare worden inmiddels in alle regio's bieten gezaaid. Op de lichte gronden gaat dat probleemloos, maar op de zware kleigronden met horten en stoten. Ondertussen hebben de suikerprijzen een flinke daling ingezet.
2 April 2020
suikerbieten bietenzaaien bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Veel percelen te nat, maar eerste suikerbieten gezaaid

Ondanks het risico op nachtvorst, zijn deze week de eerste suikerbieten gezaaid in het zuidoosten van het land. Suiker Unie verwacht dit jaar een areaalgroei.
19 Maart 2020
kunstmest stikstof kunstmeststrooier tarwe - agri

Nieuws Teeltseizoen 2020

Landwerk komt op gang, maar nachtvorst lonkt

Voor de een schrale troost, voor de ander een welkome afleiding. Hoe snel droogt het land op? De gunstige weersvooruitzichten zijn het goede nieuws bij al het slechte. Deze week suikerbieten zaaien is vanwege de serie nachten met stevige vorst, die voor volgende week wordt berekend, een risico.
17 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden