België

aardappelen akkerbouw aardappelperceel belgie

Analyse Aardappelen

Vlaamse telers kunnen bijna geen land meer huren

Het is lastig om voor het komende seizoen land voor aardappelen te huren in Vlaanderen. Eén van de belangrijkste reden daarvoor is een wijziging in de regels rondom betalingsrechten. Als voorwaarde voor de basisbetaling vergroeningpremie is voor 2022 opgenomen dat de aanvrager gedurende het seizoen verantwoordelijk moet zijn voor de hoofdteelt.
13 Januari 2022
Milcobel

Inside Melk

Belgische zuivel vecht spannende laatste ronde uit

Coöperatie Milcobel probeert met een verhoging van €5,00 per 100 liter melk voor december een knock-out-slag te slaan in de laatste ronde van prijsverhogingen dit jaar. De melkprijs bij standaardgehalten gaat daarmee boven die van Royal A-ware uit.
15 December 2021
aardappelen aardappelbewaring Agrifoto3

Inside Aardappelen

Belgische industrie heeft oogje op vrije aardappelen

Aardappelverwerkers in België hebben meer vrije aardappelen aangekocht om verwerkingsseizoen 2021-2022 mee te beginnen. Contractaardappelen worden spaarzamer gebruikt. Hoeveel vrije aardappelen zijn nog op voorraad en zijn er wel voldoende aardappelen op contract?
26 November 2021
tarwe euro

Nieuws Voer

Voersector België luidt noodklok om tarwerally

De Belgian Feed Association (BFA) luidt de noodklok vanwege de overspannen grondstoffenmarkt die leidt tot extreme prijsstijgingen in voer. Naast de hoge prijzen signaleert de Belgische evenknie van Nevedi ook dat de beschikbaarheid van grondstoffen in gevaar is.
23 November 2021
Royal A-ware

Inside Melk

A-ware: Nog lang niet klaar in België

Eind vorig jaar nam Royal A-ware de melkpoederfabriek van FrieslandCampina in Aalter over. Daarmee maakte A-ware een entree op de Belgische melkmarkt, want bij de fabriek moest ook een eigen melkaanvoer komen. Veel Belgische melkveehouders waren er blij mee, maar niet alle verwerkers. De eersten snakten naar meer keuze en dito groeikansen. A-ware denkt daarin te kunnen voorzien.
23 November 2021
melkveebedrijf koeien belgie

Inside melk

Novemberprijs Milcobel loopt iets in op A-ware

Milcobel heeft de melkprijs over november verhoogd en loopt licht in op Royal A-ware, dat de melkprijs over november met €1,25 verhoogde.
17 November 2021
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Goede oogst maakt krimp Belgisch areaal beetje goed

De Belgische aardappeloogst valt dit seizoen kleiner uit dan in 2020. Door een relatief hoge opbrengst per hectare is de totale hoeveelheid echter minder klein dan waar je op basis van de areaalcijfers vanuit zou gaan.
15 November 2021
melk melken

Inside melk

LDA volgt A-ware strak met melkprijs in België

Laiterie des Ardennes, de tweede partij in de Belgische zuivelmarkt, sluit qua melkprijszetting nauw aan bij de prijs die Royal A-ware daar neerzet. Dit blijkt uit de deze week vastgestelde melkprijs voor oktober.
12 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief