ZuivelNL

melk zuivel melken

Inside Melk

GDT blijft stijgen, waarom gaan melkprijzen niet mee?

De gemiddelde prijs op de Global Dairy Trade is vorige week voor de zevende keer op rij gestegen. Daarentegen blijven de Nederlandse melkprijzen zweven rond de €33 en €34 per 100 kilo. Waarom kunnen de melkprijzen de positieve trend op de Global Dairy Trade niet volgen? Onder andere het feit dat veel Aziatische kopers op de Nieuw-Zeelandse veiling reageren, speelt daarin een rol.
24 Februari 2021
boerenprotest

Nieuws ZuivelNL

Bonje in melkveehouderij over akkoord BGP

ZuivelNL en Stichting Geborgde Dierenarts (SGD) hebben een akkoord gesloten over de invulling van het voor veehouders verplichte Bedrijfsgezondheidsplan (BGP) en KoeAlert. Deze deal is tegen het zere been van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) die zich gepasseerd voelt in de besluitvorming.
23 Februari 2021

Marktflits Melk

Melkpoeders zitten in positieve flow

Van stabiliteit op de Nederlandse zuivelmarkt is deze week geen sprake. De prijzen nemen weer toe, Chanti Oussoren vertelt hierover meer.
16 September 2020

Marktflits Melk

Plusjes zichtbaar op Nederlandse zuivelmarkt

De Nederlandse zuivelmarkt is al geruime tijd vrij stabiel. Deze week zijn er positieve ontwikkelingen en stijgen de prijsnoteringen. Redacteur Chanti Oussoren vertelt hierover meer.
2 September 2020

Marktflits Melk

Weipoeder spreekt stabiele markttendens tegen

Deze week wederom veel stabiliteit op de Nederlandse zuivelmarkt. Het weipoeder noteert als enige in het rood. Op de Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland gister was er sprake van een negatief sentiment. Meer hierover in de zuivelflits van deze week.
19 Augustus 2020

Marktflits Melk

Negatief sentiment voor magere melkpoeder

De stabiliteit op de zuivelmarkt wordt doorbroken door de prijzen van het magere melkpoeder en het weipoeder, meer hierover in de zuivelflits
12 Augustus 2020
Boerenbusiness ZuivelNL

Nieuws ZuivelNL

Nieuwe interim-directeur voor ZuivelNL

Begin juni maakte ketenorganisatie ZuivelNL bekend op zoek te zijn naar een nieuwe directeur. Inmiddels heeft de organisatie de functie in ieder geval tot het eind van dit jaar weten te vervullen. Roald van Noort bekleed per 1 september 2020 de functie van interim-directeur.
27 Juli 2020

Marktflits Melk

Alleen magere melkpoeder in het groen

De Nederlandse zuivelmarkt heeft een herstel ingezet, maar is nog niet terug de oude. Deze week zijn er vooral stabiliserende prijzen op de zuivelmarkt. Enkel de notering van het magere melkpoeder blijft niet stabiel, Chanti Oussoren vertelt hier meer over.
22 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden